Το Ωδείο Αθηνών πραγματοποιεί έκθεση…

Το Ωδείο Αθηνών πραγματοποιεί έκθεση…

Το Ωδείο Αθηνών πραγματοποιεί έκθεση, 12-22 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας. Στην έκθεση θα παρουσιασθεί σπάνιο υλικό από το Αρχείο του Ωδείου, το οποίο αφορά την περίοδο που η ντίβα μαθήτευσε εκεί, όπως βαθμολογία, γραπτά εξετάσεων, προγράμματα συναυλιών αλλά και συμβόλαια, φωτογραφίες, κριτικές από το Αρχείο Αρφάνη, που αφορούν την καλλιτεχνική της δραστηριότητα στην Αθήνα και στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ένα έγγραφο του Ιταλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, που βεβαιώνει ότι η νεαρή Μαρία Καλογεροπούλου μαζί με άλλους καλλιτέχνες θα επιστρέψουν στην Αθήνα έχοντας μαζί τους ποσότητες τροφίμων που τους δόθηκαν για αμοιβή 70 οκάδες σιτάρι, 7 οκάδες σταφίδα, 45 οκάδες ρύζι, 70 οκάδες φασόλια, 70 οκάδες φακές και 30 οκάδες πατάτες. Με το έγγραφο αυτό ζητείται από τις αρχές Κατοχής να τους δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

Τότε, αγαπημένη συνήθεια των κατακτητών ήταν να υποχρεώνουν τους καλλιτέχνες των κρατικών σχολών και θεάτρων να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που διοργάνωναν…

[Φωτό: By Houston Rogers]


Σχολιάστε εδώ