Ένα κτηματολογικό γραφείο σε κάθε Περιφέρεια

Ένα κτηματολογικό γραφείο σε κάθε Περιφέρεια

Κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις των δανειστών


Ειδική αναφορά
στο Κτηματολόγιο έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο έβδομο Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ιονίου που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα. Εξήγγειλε ότι το σχέδιο νόμου θα ψηφιστεί πριν από τις 11 Ιανουαρίου του 2018 και ανακοίνωσε ότι έχουν υπογραφεί 28 συμβάσεις για την κτηματογράφηση της υπόλοιπης χώρας.

Στο ίδιο συνέδριο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι «θα διατηρηθούν υποκαταστήματα των νέων κτηματολογικών γραφείων στις πρωτεύουσες όλων των νομών, ώστε να διευκολύνονται οι συναλλαγές των πολιτών». Μάλιστα αποκάλυψε ότι «η συγκεκριμένη εξέλιξη προέκυψε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους ‘‘θεσμούς’’, καθώς η αρχική πρόβλεψη εξαιρούσε τις συ­γκεκριμένες περιοχές».


 Αρχές του 2018 η ίδρυση του νέου φορέα Κτηματολογίου


Όλα αυτά ενώ είναι θέμα… ωρών η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τον νέο φορέα Κτηματολογίου και την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων. Βέβαια, είναι γεγονός πως αφού το τελικό κείμενο του νόμου συμφωνήθηκε με τους δανειστές, είναι πολύ μικρά τα περιθώρια… αλλαγών που μπορεί να επέλθουν, είτε από τη δημόσια διαβούλευση είτε από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Επίσης γνωρίζουμε ότι οι 28 συμβάσεις δεν υπεγράφησαν ακόμα, παρότι το ανακοίνωσε ο Γιώργος Σταθάκης. Δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι ο υπουργός (και ο σύμβουλός του Άλκης Λάμπρου) είναι ενημερωμένος τόσο για την έλλειψη επιβλεπόντων όσο και για την έλλειψη κονδυλίων…


Σχολιάστε εδώ