Εγκαίνια του Ξενώνα της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Εγκαίνια του Ξενώνα της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Με πίστη και ελπίδα για το αύριο, αγάπη για τον άνθρωπο και φροντίδα για ποιότητα ζωής ξεκίνησε χθές Τρίτη 12 Δεκεμβρίου επίσημα η λειτουργία του Ξενώνα της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στα Σπάτα.
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής αγιασμού υπό τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την παρουσίαση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και τους συνεργάτες του ιστορικού δημιουργίας του Ξενώνα και του οράματος να γίνει προσιτή η Ανακουφιστική Φροντίδα στην Ελλάδα σε όλους τους ασθενείς που τη χρειάζονται, ακολούθησε η τέλεση των εγκαινίων του Ξενώνα από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.
Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και με νόσο του κινητικού νευρώνα (ΑLS) που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, πλην του Ξενώνα που μπορεί να φιλοξενήσει ασθενείς από όλη την Αττική. Στόχος της Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα, ψυχικά και σωματικά, που προκαλεί μια νόσος απειλητική για τη ζωή και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής σε όλη τη χρονική περίοδο της νόσου, από τη διάγνωση μέχρι την ύφεση ή την υποτροπή και το τελικό στάδιο. Δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή, ενώ στο πλαίσιο της φροντίδας, στηρίζεται επίσης η οικογένεια σε όλη την πορεία της ασθένειας.
Στα εγκαίνια του Ξενώνα την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ενώ παραβρέθηκαν επίσης Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής, Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής, χορηγοί και πλήθος κόσμου.
 

Σχολιάστε εδώ