ΘΑΥΜΑ – ΘΑΥΜΑ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ… <BR>Επικαιροποιημένο  μνημόνιο και 82 προαπαιτούμενα!

ΘΑΥΜΑ – ΘΑΥΜΑ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…
Επικαιροποιημένο μνημόνιο και 82 προαπαιτούμενα!

Στο συμπληρωματικό μνημόνιο (Supplemental Memorandum of Understanding) και στο τεχνικό μνημόνιο που το συνοδεύει, καθορίζονται, όχι μόνον, όσα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, για να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, αλλά και όσα δεσμεύεται να υλοποιήσει, προκειμένου να ολοκληρωθεί, η τελευταία αξιολόγηση (τέταρτη).


 Τετράμηνο, με  82 προαπαιτούμενα, προβλέπει το νέο επικαιοροπημένο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, για να καταστεί δυνατή, η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018.


Σε αυτό, περιλαμβάνονται, όλα όσα έχει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, για την επενδυτική τράπεζα, τη φορολογική πολιτική, τους νόμους για τις Α.Ε., τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, τη συμμετοχή του Ε.Φ.Κ.Α. στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, τις νέες περικοπές των συντάξεων, την μείωση του αφορολογήτου ορίου, τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και τη διαιτησία, τη χρηματοδότηση του Ο.Α.Σ.Θ., τα διόδια της Εγνατίας, την πώληση των συμμετοχών του Δημοσίου σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις, το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης στο Ελληνικό και την παραχώρηση του Θριασίου.

Ρητή αναφορά για όλα θα έχουν οι Θεσμοί, και ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα, τα κόκκινα δάνεια, τον νόμο Κατσέλη και την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ! Κατά τα λοιπά βγαίνουμε…. από τα μνημόνια!

 


Σχολιάστε εδώ