Τελεσίγραφο από τον “Σουλτάνο”

Τελεσίγραφο από τον “Σουλτάνο”

Ήρθε εδώ για να στείλει το μήνυμα ότι είναι ο περιφερειακός ηγέτης!
-Το ερώτημα είναι: Γιατί τον φέραμε;
-Αγωνία για το ποιά είναι πλέον η επόμενη μέρα και το τί έχει στο μυαλό του ο Τούρκος Πρόεδρος
-«Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν εφαρμόζεται στη Θράκη” είπε ο Ερντογάν

Έφτασε ο Ερντογάν στην Αθήνα και θέτει, πλέον επίσημα, θέμα Τουρκικής και όχι απλά μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη αλλά και θέμα αλλαγής της Συνθήκης της Λωζάννης, περιφρονώντας έτσι τους διεθνούς κανόνες και τις διεθνής συνθήκες…

Κάθετη ήταν η απάντηση του ΠτΔ Π. Παυλόπουλου στις δηλώσεις του Ερντογάν. «Οι Διεθνείς συνθήκες  ούτε επικαιροποιούνται ούτε αλλάζουν.”

Τσίπρας: Σεβασμό σε δίκαιο και συνθήκες
Ερντογάν: Δεν δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη μιας άλλης χώρας.

Να σημειώσουμε πως με τις χθεσινές δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος, στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ” πυροδότησε” την επισκεψή του στη χώρα μας.

«Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν περιβάλλει μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την περιοχή. Αυτή η Συνθήκη αφορά ολόκληρη την περιοχή και ακριβώς εξαιτίας αυτού, πιστεύω ότι συν τω χρόνω, όλες οι Συνθήκες χρειάζονται μια επικαιροποίηση. Και η Λωζάννη, με βάση τα πρόσφατα γεγονότα, χρειάζεται μια επικαιροποίηση…

Αυτή η επικαιροποίηση  δεν αφορά μόνο την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα»

Ο Ερντογάν ως γνήσιος εκφραστής της επί δεκαετιών γνωστής… Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας, απλά, προσπάθησε να μεταφέρει την πίεση στην ελληνική πλευρά μέσω των ΜΜΕ και να την εγκλωβίσει. Ταυτόχρονα επιχειρεί να αποσυμπιέσει τη δύσκολη θέση του στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά και από τις τελευταίες αποκαλύψεις για το διεθνές σκάνδαλο με τις μίζες αλλά και απέναντι στις πιέσεις της αντιπολίτευσης όπου υποστηρίζει πως υπάρχουν ανοιχτά θέματα διευθέτησης της εθνικής κυριαρχίας ορισμένων Ελληνικών νήσων και νησίδων στο Αιγαίο.


Η κυβέρνηση έντονα ενοχλημένη

απάντησε χθες άμεσα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

“Η σημερινή συνέντευξη του κ. Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα.
Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψή του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη.
Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάννης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δύο χωρών.
Οι αναφορές περί αναθεώρησής της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή”.

Σχετικά άρθρα
        



Σχολιάστε εδώ