Στην πυρά…

Στην πυρά…

Η στοχοποίηση ελλήνων διπλωμάτων στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία θυμίζει το γνωστό με την εκτέλεση των αγγελιοφόρων.

• Είναι λάθος το πολιτικό σύστημα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να ταπεινώνει και να εκθέτει συγχρόνως (πιθανόν θέτοντας σε κίνδυνο και την ασφάλειά τους) έλληνες διπλωμάτες οι οποίοι έκαναν το καθήκον τους.

• Εάν υπήρχε η οποιαδήποτε υπόνοια, από τον Νοέμβριο του 2016 μάλιστα, ότι κάποιος από την πρεσβεία στο Ριάντ ευνοούσε κάποιον άλλον μεσάζοντα ή, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, έστελνε μη ακριβείς πληροφορίες στην Κεντρική Υπηρεσία και στον ίδιο τον ΥΠΕΞ, τότε θα έπρεπε, εκείνη τη στιγμή, να έχει κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται εναντίον τους.

• Κατόπιν εορτής, και χωρίς να υπάρχουν εμφανή στοιχεία, αποτελεί σοβαρότατο λάθος να πετάγονται στην πυρά με τόση ευκολία από βουλευτές, την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό…

• Με όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, ποιος διπλωμάτης θα αναλάβει να χειριστεί μια ευαίσθητη υπόθεση, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι τα συμφέροντα του υπουργού, του πρωθυπουργού ή τον φόβο της ενδεχόμενης αντίδρασης της αντιπολίτευσης;

[email protected]


Σχολιάστε εδώ