Ποιοι, πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα!

Ποιοι, πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα!

(Διορθώθηκαν αδικίες και λάθη του ηλεκτρονικού συστήματος)

Όσοι είχαν μπει και έκαναν αιτήσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν λόγω προβλημάτων του συστήματος ή όσοι έκαναν αίτηση και παίρνουν το μέρισμα με ελλείψεις στα στοιχεία τους, πρέπει να μπουν εκ νέου στο σύστημα και να κάνουν νέα αίτηση!

1. Χαρακτηριστικό, είναι το πρόβλημα στην περίπτωση καθολικά αναπήρων που δεν έχουν την δυνατότητα εργασίας ώστε να πληρούν το κριτήριο του ενός μήνα ενσήμων. Το θέμα των φιλοξενούμενων ΑΜΕΑ στις οικογένειές τους, όταν είναι επικεφαλής, έχει λυθεί, ενώ το θέμα των ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα, εφόσον φιλοξενούνται, είναι το ΑΦΜ του ιδρύματος. Σημειωτέον, οι φιλοξενούμενοι ΑΜΕΑ μπορούν να πάρουν το μέρισμα.

2. Όσοι απέκτησαν παιδί μέσα στο 2017, μπορούν πλέον να το δηλώσουν και να πάρουν το μέρισμα, για οικογένεια με ένα παιδί. Τα παιδιά δηλώνονται με το ΑΜΚΑ.

3. Ενήλικα παιδιά που εργάζονται και έχουν εισόδημα και ΑΦΜ, αλλά παραμένουν στην στέγη των γονιών τους, εάν δεν έχουν δηλώσει φιλοξενούμενα, δεν θεωρούνται φιλοξενούμενα. Όπως επίσης, εάν έχουν δωρεάν παραχώρηση χώρου από τους γονείς, πάλι δεν θεωρούνται φιλοξενούμενα και μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνα τους.

Επίσης:

1. Διορθώνεται το πρόβλημα με τους στρατιωτικούς, αφού δεν εμφανίζονταν ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και έτσι το σύστημα τους έβγαζε εκτός. Οι διορθώσεις, για το συγκεκριμένο θέμα είναι σε εξέλιξη και οι στρατιωτικοί που θέλουν να κάνουν αίτηση, θα πρέπει να επισκέπτονται την εφαρμογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

2. Μένει ακόμη, μια τελείως αδιευκρίνιστη κατηγορία ανασφάλιστων ΑΜΕΑ που κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι είναι. Προφανώς πρόκειται, για ανθρώπους που είναι μόνοι τους, δηλαδή ΑΜΕΑ σχεδόν εκ γενετής, που δεν έχουν δυνατότητα ασφάλισης και βρίσκονται εκτός οποιασδήποτε βοήθειας.

3. Ο χρόνος που απομένει, για τις αιτήσεις είναι μία εβδομάδα και πλέον, όσοι θέλουν, πρέπει να «τρέξουν», καθώς μετά τις αλλαγές που έγιναν, ενδέχεται να είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.


Σχολιάστε εδώ