Πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη <br>για πωλήσεις στον ΠΑΟ…

Πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη
για πωλήσεις στον ΠΑΟ…

Στον Παναθηναϊκό οι παίκτες, στην πλειοψηφία τους, φαίνεται να δέχονται την πρόταση που τους έκανε η διοίκηση για καταβολή του 40% των χρημάτων που τους οφείλονται άμεσα και του άλλου 60% στο τέλος Ιανουαρίου, όταν θα έρθουν χρήματα από την Αλ Αΐν για τη μεταγραφή του Μπεργκ. Δεν είναι όμως ούτε για πανηγυρισμούς η κατάσταση. Κι αυτό διότι στο τέλος Γενάρη, όταν οι «πράσινοι» θα πρέπει να δώσουν στους παίκτες 800.000 ευρώ, που θα απομένουν, επί της ουσίας θα χρειάζονται 2,1 εκατ. ευρώ, αν η κατάσταση μείνει ως έχει και δεν φύγει κανένας παίκτης από το ρόστερ.


 Κι ενώ παραμονεύει ο κίνδυνος κάποιοι να φύγουν με προσφυγές και τζάμπα…


Και αυτό διότι κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει δόσεις συμβολαίων (κάθε δίμηνο), το ποσό που απαιτείται είναι 1,3 εκατ. ευρώ. Δόσεις που ήταν ρυθμισμένες για 30 Οκτωβρίου, 30 Δεκεμβρίου κ.ο.κ., με τον νόμο να δίνει δικαίωμα ενός μήνα στην ομάδα για να βάλει αυτά τα χρήματα. Ο Παναθηναϊκός είπε στους παίκτες του πως από τα 1,3 εκατ. έχει 500.000 ευρώ, που θα τους δώσει, κάτι που σημαίνει πως θα υπολείπονται άλλα 800.000 ευρώ, για τα οποία δεσμεύτηκαν οι διοικούντες πως θα δοθούν στα τέλη Γενάρη. Αν λοιπόν το ρόστερ μείνει ως έχει, τότε ο Παναθηναϊκός στα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να καταβάλει 800.000 ευρώ απ’ την τωρινή δόση, συν 1,3 εκατ. ευρώ απ’ την επόμενη, η οποία λήγει στις 30 Δεκέμβρη και υπάρχει αυτή η διευκόλυνση του ενός μήνα. Πράγμα που σημαίνει πως το συνολικό ποσό θα φτάσει στα 2,1 εκατ. ευρώ.

Έτσι, λοιπόν, οι πωλήσεις παικτών τον ερχόμενο Ιανουάριο είναι πιο αναγκαίες από ποτέ πλέον στον Παναθηναϊκό. Και για να έρθουν στα ταμεία χρήματα και για να γλιτώσει ο σύλλογος χρήματα συμβολαίων.

Και εδώ, όμως, ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιοι παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Χουλτ ή ο Κουλιμπαλί, να καταθέσουν προσφυγή και να φύγουν χωρίς να φέρουν μία στο ταμείο. Και έτσι, μοιραία, το βάρος και οι ελπίδες πέφτουν στον Μολέντο, που κοστολογείται 500.000 ευρώ, στον Λουντ, που και αυτός θέλει να βοηθήσει φέρνοντας χρήματα, τον Βιγιαφάνιες…

Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» θα πρέπει να τρέξουν μια σειρά από θέματα και κυρίως να πουλήσουν ποδοσφαιριστές, ώστε να μη φτάσουν ξανά στο… παραένα και μπροστά στο φάσμα είτε μαζικών προσφυγών είτε αφαίρεσης βαθμών. Και αυτό την ώρα που στα διοικητικά δεν φαίνεται φως στο τούνελ και το μέλλον παραμένει σκοτεινό και αβέβαιο. Και όπως είπε και ο Ουζουνίδης, «είναι μαχαιριά συνεχώς να σε χλευάζουν»…


Σχολιάστε εδώ