Τεράστιες οι μειώσεις στις παλιές συντάξεις από το νόμο Κατρούγκαλου

Τεράστιες οι μειώσεις στις παλιές συντάξεις από το νόμο Κατρούγκαλου

Πανω απο 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν τελείως διαφορετικές συντάξεις μετά τον επανυπολογισμό που τελειώνει στα τέλη του 2017 και φυσικά θα φανεί στις τσέπες τους από το Γενάρη του 2019.


Πληρης επιβεβαιωση και από τα τελευταία στοιχεία του επανυπολογισμού τους!


• Στο -40,8%, για τους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ.

• Στο -27%, για συνταξιούχους του Δημοσίου (πολιτικούς και ειδικών μισθολογίων).

• Στο -5% ως -17%, για τους απόστρατους.

• Στο -32,5%, για συνταξιούχους του ΙΚΑ.

• Στο -25%, για συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και τραπεζών, υπό την αίρεση μιας μικρότερης περικοπής (στο -18%), λόγω της μικρής προσαύξησης που δίνουν, οι αυξημένες εισφορές που ίσχυαν για χρόνια στα εν λόγω Ταμεία.

• Στο -45%, για τις επικουρικές συντάξεις.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, οι νέες συντάξεις θα περάσουν και θα εμφανιστούν στα ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων. Η διαφορά παλιάς και νέας σύνταξης που θα έχει ο κάθε συνταξιούχος (προσωπική διαφορά) θα συνεχίσει να πληρώνεται και οι συνολικές του αποδοχές θα είναι ίδιες ως και τον Νοέμβριο του 2018. Τον Δεκέμβριο του 2018 όμως με τη σύνταξη Ιανουαρίου 2019 θα δουν μειώσεις στις συντάξεις που με τον ισχύοντα νόμο θα έχουν «οροφή» το -18%. Το υπόλοιπο ποσοστό της μείωσης θα είναι, η νέα προσωπική διαφορά και θα μπορεί να κοπεί ανά πάσα στιγμή, γιατί ο νόμος 4472/2017 αναφέρει, ότι, η προσωπική διαφορά καταργείται την 1η/1/2019, αλλά η τελική μείωση των συντάξεων δεν θα υπερβαίνει το -18%.

Το «ΠΑΡΟΝ» , για μια ακόμη φορά δικαιώνεται, αφού το είχε προβλέψει και επισημάνει, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σχετικό άρθρο


Σχολιάστε εδώ