Έρχεται θύελλα πλειστηριασμών

Έρχεται θύελλα πλειστηριασμών

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν να νομοθετηθεί η προστασία της


Οι πλειστηριασμοί ακινήτων,
που στο ξεκίνημά τους την περασμένη Τετάρτη προκλήθηκαν βίαιες αντιδράσεις και δημιουργήθηκε πολεμική ατμόσφαιρα στο Ειρηνοδικείο στην προσπάθεια των ΜΑΤ να αντιμετωπίσουν πολίτες, με τα χημικά να πέφτουν σωρηδόν, μπορεί να αποτελέσουν το «γεγονός» που θα οδηγήσει στην αντίστροφη μέτρηση του βίου της κυβέρνησης. Και αυτό έχουν αρχίσει να το συνειδητοποιούν υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν ήδη δημόσια τη διαφωνία τους, με εξαίρεση τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος δήλωσε ότι είναι άδικο μέτρο αλλά… κοινωνικά δίκαιο και αναγκαίο, γιατί αν δεν γίνουν οι πλειστηριασμοί οι τράπεζες θα χρειασθούν ανακεφαλαιοποίηση και τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Τη διεύρυνση με νόμο της προστασίας της πρώτης κατοικίας προτείνει ο Νίκος Φίλης. Επίσης, ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης ζητάει να νομοθετηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι 300.000 ευρώ και με τη γραμμή αυτή συντάσσονται αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι «θεσμοί» δεν θέλουν ούτε να ακούσουν κάτι τέτοιο! Ο πρώην υπουργός Θόδωρος Δρίτσας έκανε ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus»: Θα μπορούσαμε κι εμείς να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, κυρίως στις περιπτώσεις που θίγουν λαϊκά συμφέροντα.

Το κλίμα θα φορτισθεί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι σήμερα, όχι μόνο γιατί θα συνεχισθούν οι πλειστηριασμοί στους οποίους έχουν καταφύγει οι τράπεζες με… διαταγή των αφεντικών – «θεσμών» αλλά και γιατί, με το καλημέρα του 2018, στο… πάρτι θα μπει και το υπουργείο Οικονομικών, βγάζοντας στο σφυρί, κατ’ απαίτηση των αφεντικών, ακίνητα φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.


 Φοβισμένη η κυβέρνηση από τον πόλεμο με χημικά από τα ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο, που μεταβλήθηκε σε πεδίο μάχης 


Ήδη από αυτό που… έζησε την Τετάρτη το Ειρηνοδικείο φαίνεται ότι αποτελεί μέγα ψέμα, δόλια επινόηση, όχι μόνο κυβερνητικών παραγόντων αλλά και συμβολαιογράφων, ο ισχυρισμός ότι οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από ιδιοκτήτες μικρών κατοικιών αλλά από «συλλογικότητες» πληρωμένες από μεγαλοϊδιοκτήτες, που έχουν στην κατοχή τους βίλες, εξοχικές κατοικίες, εργοστάσια και μεγάλα ακίνητα, που βρίσκονται, π.χ., στην Πέτρου Ράλλη κ.α. Αν ήταν έτσι, αυτοί που αντιδρούν δεν θα τα έβαζαν με τα ΜΑΤ, δεν θα κάθονταν να τους λούζουν τα χημικά με το… τουλούμι.

18.000 πλειστηριασμοί με το καλημέρα του 2018!
Κάθε άλλο παρά… γούρικο ποδαρικό θα μας κάνει σε έναν μήνα το 2018. Ο Άη Βασίλης θα έχει στο… σακούλι του, εκτός των άλλων, και 18.000 πλειστηριασμούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), με ιδιαίτερη… έμφαση –με ό,τι σημαίνει αυτό– από το δεύτερο τρίμηνο και μετά.


 Μετά τις τράπεζες, στον χορό μπαίνει και το υπουργείο Οικονομικών με πλειστηριασμούς για χρέη στις Εφορίες!


Με τι λεφτά θα πάρουν τα ακίνητα οι τράπεζες;
Θα μας τρελάνουν τελικά οι τραπεζίτες. Από τη μια, βγαίνει η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, και λέει ότι αν δεν γίνουν οι πλειστηριασμοί οι τράπεζες θα μείνουν από λεφτά και θα χρειασθεί νέα ανακεφαλαιοποίηση. Και από την άλλη, βγαίνουν οι τράπεζες και αφήνουν να διαρρεύσει ότι, για να… αποκαλυφθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, θα αγοράσουν –οι τράπεζες– μέχρι και το 70% των ακινήτων που θα βγουν στο σφυρί από δω και πέρα. Τότε, προς τι οι πλειστηριασμοί; Και με τι λεφτά θα τα αγοράσουν; Υποτίθεται ότι δεν έχουν, γι’ αυτό και –όπως λέει η κυβέρνηση– θα χρειασθούν νέα ανακεφαλαιοποίηση, που θα την πληρώσει πάλι ο λαουτζίκος. Μας δουλεύουν όλους!

Πλειστηριασμοί και για χρέη στις Εφορίες!
Και ενώ η χώρα έχει γίνει άνω – κάτω με τους πλειστηριασμούς που κάνουν οι τράπεζες, μπαίνει στο κόλπο και το υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση του υπουργού και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, το 2018 θα ξεκινήσουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχουν ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ! Και στους στόχους θα είναι και η πρώτη κατοικία! Να σημειωθεί ότι πάνω από 4.000.000 φορολογούμενοι χρωστάνε στο Δημόσιο και για 1.000.000 οφειλέτες έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

 


Σχολιάστε εδώ