Πάνω απ’ όλα, είμαστε άνθρωποι
και όχι αριθμοί!

Κύριε Διευθυντά,
Λυπάμαι, όταν ακούω και διαβάζω ότι υπάρχουν πολιτικοί που θέλουν να λαμβάνουν θέσεις εξουσίας και στην πρώτη τρικυμία βρίσκονται σε εξαιρετικά μεγάλη απόσταση από την πλώρη του καραβιού. Αυτοί, δυστυχώς, δεν είναι ικανοί να το κουμαντάρουν και, βέβαια, εάν το καράβι λέγεται «πατρίδα», καταλαβαίνει ο καθένας πόσο επικίνδυνοι μπορούν να καταστούν όλοι αυτοί. Έτσι, στη μεγάλη τραγωδία που έζησαν οι κάτοικοι στη Δυτική Αττική, με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, η περιφέρεια και η λοιπή τοπική αυτοδιοίκηση πέταξαν το «μπαλάκι» από πάνω τους, σαν να μην έφταιγε κανείς, ενώ οι ευθύνες όλων ήταν και είναι μεγάλες και διαχρονικές.

Αναμφισβήτητα, η πλειάδα των κακοτεχνιών απ’ τα μπαζώματα στα ρέματα ανήκει στις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά αυτοί που ανέλαβαν την εξουσία ήρθαν για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και όχι για να τα καταγγέλλουν και μάλιστα εκ των υστέρων. Διαφορετικά, ας έμεναν στο σπίτι τους, να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες. Ψεύδη και επικοινωνιακές αρλούμπες στον «Προκρούστη» της πολιτικής, μιας και η παρανομία θέριεψε, δεκαετίες τώρα, μέσα απ’ το πρόσκαιρο ατομικό κέρδος, καταπατώντας κάθε λογική και -ακόμα χειρότερα- τη φύση! Με τη διαφορά ότι η φύση, ενώ μας προσφέρει απλόχερα το μεγαλείο της ζωής, όταν την πολεμάς ανηλεώς, σε εκδικείται. Πολεοδομίες, μηχανικοί (κάποιοι), Αυτοδιοίκηση, κυβερνήσεις και πολίτες, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, συνέτειναν στην καταστροφή και αυτό ας το λάβουμε υπόψη μας, για να μην ξανασυμβεί και να παρθούν -άμεσα- μέτρα, σταματώντας από δω και στο εξής τον «θρήνο» για παρόμοιες «αμαρτίες».
Και ενώ κανείς δεν πρόλαβε να συνέλθει από τα «ξεχωριστά», μη επαναλαμβανόμενα και άκρως δυσάρεστα γεγονότα, ήρθε και ο «πόνος» του προϋπολογισμού. Νέα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ ή 1,4% του ΑΕΠ με αυξήσεις φόρων και περικοπές στις συντάξεις.

Η κυβέρνηση και ο Αλέξης, για να ικανοποιήσουν τους «θεσμούς», προϋπολόγισαν στα κρατικά ταμεία 1,15 δισ. επιπλέον έσοδα από φόρους και άλλα 1,4 δισ. ευρώ από τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, μιας και ο στόχος τους είναι να επιτευχθεί -μόνο- πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, σύμφωνα με το Μνημόνιο. Δυστυχώς, το άμοιρο «κουφάρι» των Ελλήνων θα δεχτεί έναν ακόμη «βιασμό», με την απώλεια του 1,5% από την κατάργηση της έκπτωσης φόρου, την εξαφάνιση της φοροαπαλλαγής για τις πιο σημαντικές δαπάνες, τις ιατρικές, την επιβολή φόρου υπεραξίας στα ακίνητα και ΦΠΑ στα νησιά, το ψαλίδισμα επιδομάτων αλλά και τη μείωση του ΕΚΑΣ, ενώ, για να υπάρξει το… υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, θα επιβληθεί αύξηση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Αλλά και ο Κυριάκος, δυνατός και ακμαίος, συνεχίζει την πολιτική του, με εισηγήσεις ίδιες και απαράλλαχτες με αυτές που κινδυνεύουν να θέσουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας την παράταξή του. Πιστεύει ακόμη ότι το έντιμο… είναι και ηθικό και ενδεχομένως επιζητά να φορολογηθεί σε άγνωστα, «παραδείσια» νησιά. Επιπλέον, θεωρεί ότι η λύση βρίσκεται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και, φυσικά, στις περικοπές σε καθετί που εμπεριέχει τη λέξη «κοινωνία», ενώ η Κεντροαριστερά ψάχνει να βρει ακόμη το «αφήγημα»… που θα μας βγάλει από την κρίση! Και ενώ η λύση -για να μην γίνουν οι άνθρωποι αριθμοί- μοιάζει λέξη μαγική, η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από την εθνική στρατηγική. Ακόμη και εάν ο Κυριάκος αρνηθεί, κυριευμένος από ιδεοληψίες μνημονιακών διαταραχών, ο Αλέξης πρέπει να προτάξει, έστω και καθυστερημένα, στους «θεσμούς» την ελάφρυνση του χρέους και των πλεονασμάτων, προς την κοινωνία την αφετηρία στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής και το ενιαίο πλαίσιο φορολογικής νομοθεσίας και προς τους ευρωπαίους συμμάχους μας την αλλαγή σχεδίου σε μια κοινή φορολογική πολιτική, χωρίς παραδείσους… και «Καναρίους Νήσους»! Μόνο έτσι θα μειωθούν οι φόροι, δίδοντας μια νέα αρχή για επενδύσεις και τα συναφή!

Ανένδοτος

 


Σχολιάστε εδώ