Αργός θάνατος απειλεί τις επιχειρήσεις <br>και την οικονομία

Αργός θάνατος απειλεί τις επιχειρήσεις
και την οικονομία

Καμπάνα χτυπάει ο ΣΕΒ

-Ζητάει αλλαγές στο Πτωχευτικό Δίκαιο, που θα δίνουν «δεύτερη ευκαιρία»

Τα 2/3 των επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται σε ζώνη οριακής επιβίωσης και το 1/4 σε σοβαρό κίνδυνο, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του, υπογραμμίζοντας ότι «οι Έλληνες φοβούνται την επιχειρηματική αποτυχία περισσότερο από κάθε άλλον λαό στην Ευρώπη, καθώς το στίγμα της συνοδεύει τον επιχειρηματία μετά από μια χρεοκοπία».

Και τούτο γιατί «το κουβάρι των αστικών και ποινικών ευθυνών που συνδέονται ακόμη και με την άδολη πτώχευση συμβάλλει καθοριστικά ώστε ελάχιστοι στη χώρα μας να τολμούν να εμπλακούν στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, ακόμα και όταν υπάρχει η προοπτική διάσωσης μεγάλης αξίας και πολλών θέσεων εργασίας».

Ευθέως, ο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) ζητάει αλλαγές στο Πτωχευτικό Δίκαιο γιατί, όπως και η Παγκόσμια Τράπεζα υποστηρίζει, η Ελλάδα έχει από τις πλέον πολύπλοκες και αργές πτωχευτικές διαδικασίες, που συμβάλλουν καθοριστικά στην καταστροφή επιχειρηματικής αξίας. Μάλιστα, οι πτωχεύσεις το 2015 άγγιξαν μετά βίας τις 200.

Ουσιαστικά, ο ΣΕΒ προτείνει «ένα πλαίσιο που να προσφέρει γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες εξυγίανσης, που να διασώζουν επιχειρηματική αξία και θέσεις εργασίας. Ένα πλαίσιο που να επιτρέπει, στην περίπτωση έντιμης επιχειρηματικής αποτυχίας, μια γρήγορη επανένταξη στην παραγωγική οικονομία περιουσιακών στοιχείων και φυσικών προσώπων».


Σχολιάστε εδώ