Και ο άγιος φοβέρα θέλει

Και ο άγιος φοβέρα θέλει

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είναι γνωστός για τις απόψεις του και για τη «Μακεδονία», όπως ονομάζει την ΠΓΔΜ, και για τον «συμπατριώτη» Κεμάλ. Όμως, τη στιγμή που υπάρχουν λεπτές ισορροπίες και το ΥΠΕΞ και ο Νίκος Κοτζιάς προετοιμάζονται για μια δύσκολη μάχη για το θέμα της ονομασίας, δεν μπορεί με επιπολαιότητα να δίνει λανθασμένα μηνύματα στη σκοπιανή ηγεσία, όπως έκανε στην τελευταία επίσκεψή του στα Σκόπια, όπου τον υποδέχθηκε όλη η ηγεσία της χώρας, ακούγοντας με ικανοποίηση να αναφέρεται στη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία».

Από το ΥΠΕΞ φαίνεται ότι του τράβηξαν το χαλινάρι και έτσι ο κ. Μπουτάρης προέβη σε διευκρινιστική δήλωση:

 «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, δεν εκπροσωπεί σε καμιά περίπτωση το υπουργείο Εξωτερικών σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ούτε, βέβαια, παίρνει οδηγίες ή κατευθύνσεις. Ο δήμος ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη θέση της χρήσης σύνθετου ονόματος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την οποία, εξάλλου, υιοθετούν η κυβέρνηση και η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης».
Φαίνεται ότι και ο άγιος φοβέρα θέλει…

[email protected]


[Φωτό: By Drassi – originally posted to Flickr as Γιάννης Μπουτάρης, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12059035]


Σχολιάστε εδώ