Ούτε οι μισοί δεν θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

Ούτε οι μισοί δεν θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

Με τις προϋποθέσεις που έχουν βάλει


Αποκάλυψη:

Για να περιορίσουν τους δικαιούχους,
θα μετράει όχι το φορολογητέο αλλά το TEKMΑΡΤΟ εισόδημα!


Σε… άνθρακες εξελίσσεται η διανομή του κοινωνικού μερίσματος, από πλευράς αριθμού δικαιούχων. Και τούτο γιατί με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών περιορίζεται πάρα πολύ ο αριθμός αυτών που θα το πάρουν.

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, που φέτος είναι 720 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση, ανέρχονται σε 1.459.834 νοικοκυριά, ή 3.472.734 άτομα, και το μέσο ύψος του μερίσματος είναι 483 ευρώ ανά νοικοκυριό, ή 207 ευρώ ανά άτομο, ενώ κατά το υπουργείο Οικονομικών το μέρισμα καλύπτει το 32% του πληθυσμού της χώρας. Να σημειωθεί ότι για την πρώτη κατηγορία το μέσο ύψος μερίσματος είναι 610 ευρώ ανά νοικοκυριό, για τη δεύτερη 547 ευρώ και για την τρίτη 403 ευρώ.

Όλα αυτά, όμως, είναι θεωρητικά, γιατί με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην απόφαση, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη Εφοριών, είναι ζήτημα αν αυτοί που έχουν τα… προσόντα της φτώχειας ξεπερνούν τις 500.000 με 560.000, από τη στιγμή που πέραν του εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη αν υπάρχει κάποιο ακίνητο, αυτοκίνητο, που δημιουργεί έξοδα, ή κατάθεση (όλα τα στοιχεία των φορολογουμένων, με το τι έχει ο καθένας, είναι καταχωρισμένα στο TAXISnet). Όλα αυτά αυξάνουν την περιουσιακή κατάσταση, με αποτέλεσμα πολλοί να τεθούν εκτός και να μη δικαιούνται το μέρισμα.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι σε γνώση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν υπηρετήσει σε σημαντικά πόστα του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία μάλιστα γνωρίζουν ότι κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν πως το μέρισμα πρέπει να δοθεί με βάση όχι το φορολογητέο εισόδημα αλλά το τεκμαρτό, που σημαίνει ότι αυτομάτως αποκλείονται οι μισοί από τους δικαιούχους.

Η απόφαση, κατόπιν αυτού, ανήκει στο Μαξίμου.

Σχετικό άρθρο


Σχολιάστε εδώ