Να μην ξεχνούν την κατάληξη <br>του «βρώμικου ’89»…

Να μην ξεχνούν την κατάληξη
του «βρώμικου ’89»…

Κάποιοι ονειρεύονται ειδικά δικαστήρια, νομίζοντας ότι έτσι θα κρατήσουν την καρέκλα. Λάθος διά­γνωση κάνουν…

Εκείνοι που το «μαύρο ’89» επιχείρησαν να στήσουν στο απόσπασμα τον Ανδρέα Παπανδρέου –Μητσοτάκης, Φλωράκης και Κύρκος– το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Τον επανέφεραν στην εξουσία, νικητή και τροπαιούχο. Και ο τότε Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου ηττήθηκε κατά κράτος. Και η ΝΔ έμεινε στα έδρανα της α­ντιπολίτευσης.

Χρήσιμο είναι να μην το ξεχνούν όσοι έχουν στο μυαλό τους τέτοια παιχνίδια, που καταλήγουν να γυρίζουν μπούμερανγκ…


Τι εννοεί;
Κατά σύμπτωση, την περασμένη Κυριακή ο επικοινωνιακός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία» της Λάρισας, αναφερόμενος στις πολιτικές επιλογές του Τσίπρα, είπε τα εξής:

«Μέσα στον πανικό της εκλογικής του καθίζησης, κάνει βουτιά στο παρελθόν και προσπαθεί να αναστήσει τα αντιδεξιά σύνδρομα. Αυτό όμως είναι αδύνατον. Έχουν τελειώσει. Και τα έχει σκοτώσει και η ίδια η Αριστερά το 1989».

Προφανώς, αναφέρεται σε εκείνη την ανίερη συμμαχία Δεξιάς – ΚΚΕ (ουσιαστικά), προκειμένου να τελειώσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά τελικά το μόνο που κατάφε­ραν ήταν να τελειώσουν την Αριστερά, με το ΚΚΕ από τότε να έχει κα­θηλωθεί σε μονοψήφια ποσοστά.

Να θυμίσω ότι τότε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν γραμματέας της ΚΝΕ και στενός συνεργάτης του Χαρίλαου. Πρόσφατα, το «Βήμα» σε ρεπορτάζ του για τον σημερινό επικοινωνιακό σύμβουλο του Μητσοτάκη είχε τίτλο: «Από την ΚΝΕ… στην “αυλή” του Κυριάκου».


Σχολιάστε εδώ