Στο δημοτικό συμβούλιο μεταφέρθηκε
η κόντρα κυβέρνησης – Μαρινάκη!

Tο πολωτικό κλίμα που βλέπουμε τελευταία στη Βουλή μεταφέρθηκε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, η συνεδρίαση του οποίου έγινε μέσα σε πολιτικό κλίμα με ένταση και κατηγορίες ένθεν και ένθεν, όχι για θέματα που αφορούν την πόλη αλλά γιατί είχαν ως βάση τους την αντιδικία κυβέρνησης – Μαρινάκη.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας – η πόλη μας», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, Μαίρη Σταθάκη, είπε ότι «μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις ο πρώτος με διαφορά σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης θα κληθεί να παραιτηθεί γιατί η παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο από εδώ και πέρα συνιστά παρανομία!». Άλλος σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού είπε ότι «είναι αδύνατον ο κ. Μώραλης να ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου και του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γι’ αυτό ίσως θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο της παραίτησής του!». Η κ. Σταθάκη επανήλθε και ανέφερε «ότι εφόσον ο κ. Μώραλης ήθελε να γίνει και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα έπρεπε να πάρει την άδεια του δημοτικού συμβουλίου».

Αυτό ήταν! Η κατάληξη της τοποθέτησης της Μ. Σταθάκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από πλευράς συμπολίτευσης όσο και από πλευράς του συνδυασμού που πρόσκειται στο ΚΚΕ! Οι σύμβουλοι φώναζαν ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να επιλέξει να κάνει προσωπική επίθεση σε Μαρινάκη και Μώραλη η επικεφαλής του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ την ημέρα που απουσίαζαν και οι δύο από το δημοτικό συμβούλιο (λόγω φόρτου εργασίας ο Β. Μαρινάκης και λόγω ασθένειας ο Γ. Μώραλης). Προφανώς, επέλεξε την ημέρα πιστεύοντας ότι θα… έπαιζε μόνη της μπάλα, αφού οι θιγόμενοι απουσίαζαν και δεν θα μπορούσαν να απαντήσουν.

Ο πρόεδρος του σώματος Γ. Δαβάκης είπε ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ δημάρχου και επιχειρηματία, οπότε δεν έχει κανέναν λόγο να ζητήσει… άδεια από τον οποιοδήποτε δημοτικό σύμβουλο ο κ. Μώραλης, ο οποίος είναι ήδη εδώ και χρόνια αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και σύμφωνα με το καταστατικό, όταν απαιτηθεί, αντικαθιστά τον πρόεδρο. Κατά συνέπεια, η τοποθέτηση της κ. Σταθάκη δεν στέκει, κατέληξε ο Γ. Δαβάκης.

Ο Τάκης Αβραμίδης είπε ότι «αντί να κάνουμε τον… σταυρό μας που έχουμε έναν Μαρινάκη στον Πειραιά, που στηρίζει τους αδύναμους, βοηθάει τον δήμο σε ό,τι έχει ανάγκη, είναι κοντά στους μαθητές, στα ερασιτεχνικά σωματεία, στα άτομα της τρίτης ηλικίας, είναι δυνατόν να λέμε ότι θα πρέπει να… φύγει;». «Είναι τιμή μας», κατέληξε, «που στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε ανθρώπους σαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, επιχειρηματίες σαν τον Κόκκαλη και την Νταϊφά, πρωταθλητές κ.λπ. Ίσα ίσα, που θα πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχουν πάντα τέτοιοι ανάμεσά μας και όχι να συζητάμε για το πώς θα φύγουν»!

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μελάς είπε ότι η κ. Σταθάκη είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει για απουσίες, αφού η ίδια δεν… πατάει ποτέ της στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, της οποίας είναι μέλος. Η απάντησή της ήταν ότι οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι πρωινές κι εκείνη, ως δικηγόρος, βρίσκεται στα δικαστήρια για τη δουλειά της. «Με την ίδια λογική, έχει δουλειές και μάλιστα πολύ περισσότερες από εσένα και ο κ. Μαρινάκης. Οι δικές σας οι δουλειές αποτελούν δικαιολογία για να μην έρχεστε στα συμβούλια; Του κ. Μαρινάκη είναι απλά… προφάσεις;», αντέτεινε ο Γιάννης Μελάς.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση για τον Πειραιά» Ελπίδα Παντελάκη, που είπε ότι «οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν με… ευλάβεια την τακτική του αποπροσανατολισμού για να καλύψουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, που έχει οδηγήσει τη χώρα στα βράχια, τον λαό σε εξαθλίωση και τους δήμους σε αδιέξοδο. Την ώρα που ο κόσμος πεινάει και δεν έχει προοπτική και ελπίδα, αντί η κυβέρνηση να προσπαθήσει να κάνει κάτι για να μας βγάλει από το… τέλμα, έχει γίνει το καλύτερο… πλυντήριο των ιμπεριαλιστών διεθνώς. Και οι εκπρόσωποί της στον δήμο, αντί να κοιτάξουν να δώσουν ένα στήριγμα στην κοινωνία που αφανίζεται, ασχολούνται με το αν πρέπει να είναι ο Γ. Μώραλης δήμαρχος και πρόεδρος του Ολυμπιακού ταυτόχρονα! Αν είναι δυνατόν. Μέχρι πού θα φτάσει η αναλγησία τους», αναρωτήθηκε η κ. Παντελάκη και κατέληξε: «Ας τα δει όλα αυτά ο λαός κι ας τους κρίνει».

Στο σημείο αυτό, η κ. Σταθάκη είπε ότι σύντομα τα γεγονότα θα τη δικαιώσουν, γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής θα ζητήσει την παύση του κ. Μαρινάκη από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου. Πολλοί σύμβουλοι αναρωτήθηκαν πώς γνώριζε η κ. Σταθάκη ότι θα υπάρξει παρέμβαση της Αποκεντρωμένης. Έγινε κάποια καταγγελία; Έστειλε σχετική παραγγελία κάποιος εισαγγελέας; Δόθηκε οδηγία από κάποιον υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό παράγοντα; Στα ερωτήματα αυτά δεν απάντησε κανένας. Όλοι όμως κατάλαβαν ότι η κόντρα της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία, μετά τη Βουλή και τα γήπεδα, μεταφέρθηκε ήδη και στο δημοτικό συμβούλιο…


Σχολιάστε εδώ