Το δις εξαμαρτείν…

Το δις εξαμαρτείν…

…ουκ ανδρός σοφού, δεν λένε; Πόσω μάλλον το τρις, το τετράκις και βάλε… Στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του ανέφερε τη γειτονική χώρα όχι με το όνομα που έχει αποφασίσει ο ΟΗΕ, δηλαδή Πρώην Γιου­γκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά σκέτο… «Μακεδονία».

Κάτι που, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ευφορία στην εκεί πολιτική ηγεσία και στους κατοίκους της χώρας, αλλά την ίδια στιγμή την οργή και την αγανάκτηση στο εσωτερικό της Ελλάδας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου είναι άκρως ευαισθητοποιημένοι με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κ. Γκιουλέκας άσκησε σκληρή κριτική κατά του κ. Μπουτάρη: «Ο θλιβερός αυτός άνθρωπος», υπογράμμισε, «όχι μόνο θα περάσει αρνητικά στην ιστορία της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της πλήρους ανυπαρξίας έργου κατά τη διάρκεια της θητείας του αλλά και γιατί πολλές φορές με τις απαράδεκτες δηλώσεις και τη στάση του προκαλεί ακόμη και τους θερμότερους υποστηρικτές του». Κατέληξε δε χαρακτηριστικά: «Ντροπή! Αν δεν μπορεί να εκπροσωπήσει την πόλη, τουλάχιστον ας σεβαστεί την Ιστορία».

[φωτό: http://www.presshub.gr ]


Σχολιάστε εδώ