Σε εκλογική παραζάλη το Κυπριακό

Σε εκλογική παραζάλη το Κυπριακό

-Τάση απόρριψης του ομοσπονδιακού μοντέλου στα Κατεχόμενα

Μηδενισμό του κοντέρ των συνομιλιών στο Κυπριακό δείχνει να επιλέγει η τουρκική πλευρά, καθώς με δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων στην επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους η διαδικασία των συνομιλιών με τη γνωστή μορφή τους ολοκληρώθηκε στο Κραν Μοντανά. Δηλώσεις που βαραίνουν το κλίμα, καθώς γίνονται εν όψει των εκλογών της 7ης Ιανουαρίου στο ψευδοκράτος και ενώ οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο ακολουθούν έναν μήνα αργότερα.

Την ίδια στιγμή κι ενώ το πολιτικό σκηνικό περιπλέκεται στα Κατεχόμενα, όπου οι σκληρές θέσεις στο Κυπριακό, έχοντας και τη στήριξη της Άγκυρας, παίρνουν το πάνω χέρι, στην Κυπριακή Δημοκρατία έχει αρχίσει να παίρνει φωτιά η πολιτική αντιπαράθεση εν όψει των προεδρικών εκλογών, με το Κυπριακό να μπαίνει στην ατζέντα της προεκλογικής σύγκρουσης.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μ. Σιζόπουλος έχει εγκαίρως ταχθεί και επισήμως εναντίον της διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας, θεωρώντας ότι πρόκειται περί ακραίας μορφής διχοτόμησης και τονίζοντας ότι εγκλωβίζει την Κύπρο σε μια αδιέξοδη διαδικασία.

 

Κωνσταντίνος Τσάκαλος

(Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)


Σχολιάστε εδώ