Γενική επιστράτευση των υπαλλήλων <br>του ΕΦΚΑ διέταξε ο διοικητής του!

Γενική επιστράτευση των υπαλλήλων
του ΕΦΚΑ διέταξε ο διοικητής του!

Θα δουλεύουν όλα τα Σαββατοκύριακα χωρίς πληρωμή!

Γενική επιστράτευση σήμανε ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθ. Μπακαλέξης προς όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στο ζήτημα των συντάξεων. Σκοπός η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση όσων περισσότερων συντάξεων γίνεται τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Κάτι που αναμένεται να ανακουφίσει χιλιάδες συνταξιούχους που βρίσκο­νται στο «περίμενε» μεγάλο χρονικό διάστημα. Η προσπάθεια μάλιστα θα συνεχιστεί μέχρι και την παραμονή του νέου έτους, ανεξάρτητα από Κυριακές και αργίες.

Στο e-mail που απέστειλε προχθές, Παρασκευή, και φέρνει σήμερα στο φως το «ΠΑΡΟΝ», αφού ευχαριστεί τους υπαλλήλους του Οργανισμού για την ως τώρα προσπάθειά τους, τους καλεί να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και ένταση. Επισημαίνει μάλιστα ότι μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τις συντάξεις χη­ρείας οι εργασίες για την έκδοση όσο το δυνατόν περισσότερων συντάξεων θα συνεχιστούν και τα Σαββατοκύριακα, ούτως ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος. Η εντολή αφορά το σύνολο των υπαλλήλων που απασχολούνται στις υπηρεσίες συντάξεων, ανεξάρτητα από το εάν έχουν δηλώσει ή όχι συμμετοχή στα κλιμάκια που έχουν συσταθεί για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων.


Να σημειωθεί ότι στο e-mail ο διοικητής του ΕΦΚΑ
δεν κάνει την παραμικρή νύξη για πρόσθετες αποδοχές
για αυτούς που θα εργαστούν και τα Σαββατοκύριακα.

Στο μεταξύ, την περασμένη Πέμπτη δόθηκε το πράσινο φως στις υπηρεσίες προκειμένου να προ­χωρήσουν στην οριστικοποίηση των συντάξεων χηρείας με βάση τις τρο­πολογίες που ψηφίσθηκαν εντός της εβδομάδος από τη Βουλή. Κατώτατο όριο αυτό της εθνικής σύνταξης, δηλαδή 384 ευρώ, για όσους έχουν ασφάλιση για 20 έτη και 360 ευρώ για όσους έχουν 15 χρόνια ασφάλισης. Όσον αφορά τώρα τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο το απαραίτητο λογισμικό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προ­χωρήσει καμιά απόφαση έκδοσης νέων συντάξεων.


Σχολιάστε εδώ