Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση-έκθεση φωτογραφίας…

♦ Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση-έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε το Κανάλι 1 – 90,4, την περασμένη Τρίτη, στη Δημοτική Πινακοθήκη, με αφορμή την αποστολή που πραγματοποίησαν οι απεσταλμένοι του Π. Κασιμάτης και Ν. Μπαρδούνιας στο Κουρδιστάν, οι οποίοι κατάφεραν να φθάσουν μέχρι τα προκεχωρημένα φυλάκια μαχητών απέναντι στα στρατεύματα του ISIS. Παρέστησαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, οι βουλευτές Κ. Κατσαφάδος και Ελ. Σταματάκη, η αντιδήμαρχος Αθ. Χαρβαλάκου-Γλύκα, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ν. Αγγελόπουλος, ο Π. Σόμπολος και άλλοι. Και όπως λέγεται θα είναι υποψήφιοι για το Βραβείο Μπότση του 2017.

♦ Την Τρίτη αρχίζουν οι καταθέσεις στην ειδική ανακρίτρια του Πειραιά για την υπόθεση της παράνομης (όπως έχει καταγγελθεί) επιλογής διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Στο μεταξύ, αυξάνονται καθημερινά οι «κομμένοι» διευθυντές που υποβάλλουν μηνύσεις κατά του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Μουμούρη για διαβλητές και αναξιοκρατικές διαδικασίες, με σκοπό να αποκλειστούν εκείνοι που είχαν τα προσόντα και να προωθηθούν οι ημέτεροι… Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι μετά τη δημόσια αποδοκιμασία της διαδικασίας από τον ίδιο τον υπουργό, είναι θέμα χρόνου η αποπομπή του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, που θα γίνει από την στιγμή που θα υπάρξει δικαστική απόφαση που θα κρίνει διαβλητή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις επιτροπές μέσω των συνεντεύξεων.

♦ Με τον κατάπλου πέντε κρουαζιερόπλοιων την περασμένη βδομάδα στον Πειραιά ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν για την κρουαζιέρα στο λιμάνι. Φέτος ήταν σημαντικά μειωμένος ο αριθμός των πλοίων (170 λιγότερα από πέρυσι), και αυτό οφείλεται στον παραγκωνισμό της Τουρκίας από τους τουριστικούς χάρτες, μιας και ο κύριος προορισμός των επισκεπτών, η Κωνσταντινούπολη, ήταν μονίμως… στις φλόγες. Η Ελλάδα από μόνη της δεν μπορεί να… συντηρήσει μεγάλο αριθμό κρουαζιερών αυτού του επιπέδου. Όμως ο Πειραιάς άρχισε να ανεβαίνει ως λιμάνι-αφετηρία κρουαζιέρων και αυτό είναι μεγάλο κέρδος, γιατί τα κρουαζιερόπλοια δεν έρχονται μόνο λίγες ώρες για να επισκεφθούν οι επιβάτες τους την Ακρόπολη, αλλά διανυκτερεύουν, γιατί αλλάζουν οι τουρίστες που μεταφέρουν. Δηλαδή φεύγουν εκείνοι που τελειώνουν την κρουαζιέρα τους και έρχονται εκείνοι που την ξεκινούν. Έτσι, και οι μεν και οι δε μένουν δύο-τρεις μέρες στην Αθήνα ή τον Πειραιά, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έρχονται ούτως ή άλλως στην Ελλάδα για να πάρουν το πλοίο. Αυτό το στυλ χρήσης του λιμανιού από τα κρουαζιερόπλοια προωθούν οι Κινέζοι, γι’ αυτό και υπάρχει ένας οικοδομικός οργασμός στον Πειραιά, ώστε να υπάρχουν ξενοδοχεία να φιλοξενούν όλον αυτόν τον κόσμο και να μην τον… κερδίζει μόνο η Αθήνα. Όσον αφορά τη σεζόν που πέρασε, όλες οι εταιρείες φέτος μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την εξυπηρέτηση και τις διευκολύνσεις που παρείχαν οι υπάλληλοι του ΟΛΠ στους πελάτες τους.

♦ Το σύστημα «κόντρα πλακέ» θύμισε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Τάκης Αβραμίδης, το οποίο εφάρμοσε ένας ταμίας του δήμου την περίοδο 2002-2004. Ο ταμίας αυτός, σε όποιον είχε οφειλή στον δήμο, έκοβε το πρώτο φύλλο από το διπλότυπο εισπράξεών κανονικά με όλο το ποσό. Αν, π.χ., ήταν 1.100 ευρώ, το έγραφε όλο. Από κάτω όμως είχε κόντρα πλακέ, για να μην αποτυπώνεται τίποτε με το καρμπόν, και στο αντίγραφο έγραφε μόνο τα 100 ευρώ. Τα υπόλοιπα τα… τσέπωνε! Τον ανακάλυψε ο τότε δήμαρχος Χρ. Αγραπίδης, που τον απέλυσε και τον έστειλε στον εισαγγελέα, έγινε δικαστήριο και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή! Τότε, ο κύριος αυτός, με τα χρήματα που είχε μαζέψει, άνοιξε σε κεντρικό σημείο άλλης περιοχής ένα χλιδάτο μαγαζί που… γεμίζει μέχρι σήμερα. Εις υγείαν των κορόιδων!


Σχολιάστε εδώ