Θέμα χρόνου η αλλαγή Αυγενάκη

Θέμα χρόνου η αλλαγή Αυγενάκη

Μένει, μέχρι να… φύγει ο Λ. Αυγενάκης. Στις αρχές της εβδομάδας, με επίσημη ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες περί αντικατάστασης του γραμματέα, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Με τη διαφορά ότι οι σχετικές πληροφορίες διακινήθηκαν από τα κεντρικά γραφεία και δημοσιοποιήθηκαν από φιλικά διακείμενα στην παράταξη Μέσα Ενημέρωσης.

Επί της ουσίας τώρα, θέμα με τον κ. Αυγενάκη υφίσταται και είναι απλά ζήτημα χρόνου η αντικατάστασή του. Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση έχει ληφθεί, απλά πρέπει, πρώτον, να τρέξει ο χρόνος και να υποχωρήσει ο θόρυβος γύρω από το όνομα του κ. Αυγενάκη, αφού τυχόν αντικατάστασή του αυτήν την περίοδο θα συνιστούσε έμμεση παραδοχή όσων του καταμαρτυρούν. Δεύτερον, πρέπει να ακολουθηθούν οι σχετικές διαδικασίες κι αυτό λόγω του ότι η θέση του γραμματέα είναι αιρετή.
Κατά συνέπεια, πρέπει να συγκληθεί η Πολιτική Επιτροπή και να επιλέξει (ψηφίσει) τον διάδοχό του. Διαδικασία που είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει τριβές και νέο γύρο εσωστρέφειας με βάση και το πρόσωπο που θα προταθεί από την ηγεσία.

Σχετικά θέματα

     

Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο το χρονικό σημείο που ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κινήσει τις διαδικασίες, αναζητεί προφανώς το σωστό timing. Τα επικρατέστερα σενάρια είναι δυο: Η αλλαγή γραμματέα να γίνει στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο δηλαδή των εργασιών να συνέλθει η Πολιτική Επιτροπή και να αποφασίσει. Έχει πέσει μάλιστα στο τραπέζι η ιδέα η εκλογή του νέου γραμματέα να γίνει διά βοής, με το σκεπτικό ότι δεν θα υπάρχει δεύτερος υποψήφιος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσουν την… περιπέτεια της κάλπης και τα παρελκόμενα της όλης διαδικασίας.

Το δεύτερο σενάριο μεταθέτει την αντικατάσταση του κ. Αυγενάκη για τις αρχές του νέου έτους, οπότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές σε όλη τη δομή της παράταξης. Να ενταχθεί δηλαδή σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, ώστε έτσι να απορροφηθούν ενδεχόμενοι κραδασμοί. Το πρώτο όνομα που ακούστηκε ως πιθανός διάδοχος του κ. Αυγενάκη ήταν αυτό της βουλευτού και πρώην υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη.
ΖΑΦ.

 


Σχολιάστε εδώ