Τις αβελτηρίες σας πληρώνουν οι πολίτες

Τις αβελτηρίες σας πληρώνουν οι πολίτες

Οργανωθείτε, επιτέλους!

Η επιτροπή που ετοιμάζει το νομοσχέδιο για τον νέο φορέα είναι διχασμένη.
Οι μεν προειδοποιούν να «μην αλλάξει τίποτα στο Κτηματολόγιο, όλα βαίνουν καλώς μέχρι σήμερα», οι δε θεωρούν πως «δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά».

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη να αποποιηθεί τις συμβουλές της Παγκόσμιας Τράπεζας περί σύστασης ενός νέου, ενιαίου, κρατικού φορέα, ξεχνώντας ότι ήταν εκείνη η οποία πρώτη αποδέχθηκε τις συστάσεις της, καλώντας τη για τεχνική βοήθεια.

Οι επιστημονικοί φορείς βρίσκονται σε θέση μάχης. Υποθηκοφύλακες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, τοπογράφοι, δασολόγοι, μελετητές, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία. Μηδαμινή διάθεση συνεργασίας του νομικού με τον τεχνικό κόσμο.

Σύντομα θα αρχίσουν και οι διαμαρτυρίες από δεκάδες τοπικούς άρχοντες, δήμαρχους ή περιφερειάρχες, ενδεχομένως έχοντας και στο μυαλό τους την επικείμενη προεκλογική περίοδο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι, μουδιασμένοι και ασυντόνιστοι, ακούν μεν τα περί εργασιακής εξασφάλισής τους, αλλά, μέχρι να το διαβάσουν στο… ΦΕΚ, είναι δικαιολογημένα καχύποπτοι αλλά και ανήσυχοι για την επόμενη μέρα.

Και οι πολίτες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται σε ουρές, να πληρώνουν φόρους και τέλη και να εγκλωβίζονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, παρακολουθώντας τη μάχη των βουβαλιών, την οποία -ως γνωστόν- πληρώνουν τα βατράχια.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κραυγάσουν με απόγνωση: «Οργανωθείτε, επιτέλους»!


Σχολιάστε εδώ