Να επιστρέψουν τώρα οι τράπεζες το δάνειο  που πήραν από τον ελληνικό λαό για να σωθούν

Να επιστρέψουν τώρα οι τράπεζες το δάνειο που πήραν από τον ελληνικό λαό για να σωθούν

Μετά την τρομακτική ομολογία του Ντάισελμπλουμ

Θυσιάσαμε τους έλληνες φορολογουμένους για να σώσουμε τις τράπεζες, ήταν η δήλωση-βόμβα του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, που δείχνει την ωμότητα των εταίρων μας αλλά και την πλήρη παράδοση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, που δεν εξέτασαν όχι μόνο τις επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό αλλά ούτε και το αν θα μπορούσαν με τον τρόπο αυτό να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα της κρίσης.

Απόδειξη, το ότι ο Ντάισελμπλουμ παραδέχθηκε πως αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν με λάθος τρόπο.
Κάτι που δεν το έχει πει μέχρι σήμερα κανένας από όλους εκείνους που κυβέρνησαν ούτε και από τους τωρινούς.

Και έπρεπε να το πει έξω από τα δόντια ο Ντάισελμπλουμ, χάρη σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή.
Μετά την τεράστιας σημασίας –πολιτικής και οικονομικής– αποκάλυψη, είναι η ώρα να πληρώσουν οι τράπεζες το… «κόκκινο» δάνειο που πήραν από τους φορολογουμένους, χάρη στο οποίο σώθηκαν, και να σώσουν τους Έλληνες που έβαλαν πλάτη για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Και αφού κάνουν λογαριασμό τι τους έδωσαν για τη διάσωσή τους, να ρυθμίσουν την πληρωμή των υπολοίπων των δανείων σε πολλές δόσεις και να μην παραδώσουν τους δανειολήπτες στα διεθνή κοράκια, που θέλουν να τους
πιουν το αίμα.


Είναι η δική τους σειρά να σώσουν
τους έλληνες δανειολήπτες

Πολλά οφείλει ο τόπος στον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκο Χουντή, γιατί από δική του ερώτηση προήλθε η αποκάλυψη – ομολογία του Ντάισελμπλουμ κατά την ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Απασχόλησης για την πορεία της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής ρώτησε αν:

– Τα Μνημόνια ήταν στήριξη και αλληλεγγύη υπέρ της Ελλάδας ή ήταν για τη σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών και του ευρώ;

Και η απάντηση του Ντάισελμπλουμ ήταν:

Χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα των φορολογουμένων, κατά τη γνώμη μου, με λάθος τρόπο, για να σώσουμε τις τράπεζες. Όσοι λένε πως όλα έγιναν για τις τράπεζες έχουν δίκιο.

Κατόπιν αυτού, οι τράπεζες οφείλουν να επιστρέψουν στον ελληνικό λαό τα χρήματα που πλήρωσε για να μην κλείσουν. Κι αν δεν έχουν, να κάνουν συμψηφισμό με τα «κόκκινα» δάνεια και να πάψουν να κυνηγούν τους δανειολήπτες, γιατί αυτό είναι ανήθικο.


Σχολιάστε εδώ