Καταφύγιο ασυλίας των αφεντικών της Γης οι φορολογικοί παράδεισοι, για να κρύβουν τα κλεμμένα

Του Μάκη Κουρή


-Αν δεν είναι έτσι, ας τους καταργήσουν αύριο το πρωί, αν τολμούν, παραδίδοντας όλα τα στοιχεία των καταθετών στη Δικαιοσύνη της χώρας της οποίας είναι πολίτες

Εικόνα σου είμαι, δημιούργημά σου… Κοροϊδία είναι η έκπληξη των πολιτικών ηγετών όταν αποκαλύπτονται λίστες επωνύμων της Γης που ασκούν εξουσία –πολιτική και οικονομική– στις χώρες τους. Εξαπολύουν δήθεν κεραυνούς εναντίον των φοροφυγάδων, που κάθε άλλο παρά φτωχαδάκια είναι. Τη λίστα των «Paradise Papers», η οποία βγήκε στην επιφάνεια την εβδομάδα που πέρασε… κοσμούσε ακόμη και η γηραιά βασίλισσα της Αγγλίας, η Ελισάβετ. Και φυσικά δεν μπορούσαν να απουσιάζουν οι Έλληνες – πρώτα ονόματα, όπως τραπεζίτες. Και η λίστα αυτή ήρθε να προστεθεί στην προηγούμενη που είχε αποκαλυφθεί, στα περιβόητα «Panama Papers», που επίσης… τιμούσαν πρώτα ονόματα του παγκόσμιου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, με παρουσία και δικών μας, φυσικά. Θα ήταν… υποτιμητικό για την Ελλάδα να λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή. Να μην ξεχνάμε και την… προϊστορία μας με την αμαρτωλή λίστα Λαγκάρντ (την ύπαρξη της οποίας είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ» τον Δεκέμβριο του 2010), από την οποία το κράτος μας είναι ζήτημα αν έχει εισπράξει κάποιες πενταροδεκάρες. Το ίδιο συμβαίνει και με την περιβόητη λίστα Μπόργιανς, από την οποία και πάλι κάποιες δεκάρες μπήκαν στο Ταμείο, με τα επώνυμα λαμόγια να ζουν και να βασιλεύουν και να την περνάνε μπέικα, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων –μηδεμιάς εξαιρουμένης–, εις υγείαν του μόνιμου κορόιδου, του ελληνικού λαού.

Άλλη μια απόδειξη της ασυλίας που απολαμβάνουν οι… ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ.

Το ίδιο έργο θα δούμε και με τα «Paradise Papers». Το πανηγύρι θα κρατήσει κάποιες μέρες, άντε έναν δυο μήνες, για τις… ανάγκες της εντόπιας πολιτικής αντιπαράθεσης, και μετά θα ξεχασθούν κι αυτά. Και οι επώνυμοι στα κρίσιμα πόστα –πολιτικά, οικονομικά, τραπεζικά και επιχειρηματικά, που τσοντάρουν στα… έξοδα των κομμάτων κ.λπ.– θα συνεχίσουν να είναι παρόντες στους κλεμμένους παραδείσους των λαών.

Συμπέρασμα; Ένα και μόνο. Αυτό που τονίζουμε στον τίτλο. Τα φορολογικά άσυλα δεν φτιάχνονται από κάποιον ξύπνιο επιχειρηματία. Είναι δημιούργημα του παγκόσμιου κατεστημένου –σε πολύ υψηλό επίπεδο–, αυτών που διαφεντεύουν όλες τις χώρες, για να κρύβουν τα λύτρα που απομυζούν από κάθε πόστο.

Να το πούμε ωμά: Τα δισεκατομμύρια, ίσως και τρισεκατομμύρια, που είναι παρκαρισμένα στους φορολογικούς παραδείσους προέρχονται από την καταλήστευση του πλούτου των λαών. Οι οποίοι σε αρκετές περιοχές του πλανήτη πεινάνε και πολλοί πνίγονται στην προσπάθειά τους να φτάσουν εκεί όπου θα μπορούν να επιζήσουν τα παιδιά τους.

Αν δεν είναι έτσι, μπορούν να το αποδείξουν αύριο το πρωί: Να βάλουν λουκέτο σε όλα τα «Paradise Places» του πλανήτη, παραδίδοντας ταυτόχρονα στη Δικαιοσύνη της κάθε χώρας όλους τους φακέλους των καταθετών των κλεμμένων, ώστε τα λεφτά να επιστρέψουν στον έναν και μοναδικό δικαιούχο, στους λαούς. Αν υπάρχει θέληση, πραγματική βούληση, το κλειδί του λουκέτου το έχουν ο ΟΗΕ και η… άτεγκτη Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο χέρι τους είναι να το χρησιμοποιήσουν.

Φρούδες ελπίδες, θα πείτε. Πού τέτοιες ευαισθησίες; Ναι, αλλά αν δεν συμμορφωθούν, η λύση είναι στα χέρια των πολιτών της κάθε χώρας.

 


Σχολιάστε εδώ