Πάμε για… θρίλερ στις εκλογές <br>του Δικηγορικού Συλλόγου

Πάμε για… θρίλερ στις εκλογές
του Δικηγορικού Συλλόγου

♦ Μάχη μέχρις… εσχάτων θα γίνει στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, καθώς έξι συνδυασμοί θα διεκδικήσουν τη νίκη στις εκλογές που θα γίνουν στις 26 και 27 Νοέμβρη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διασπασμένος, καθώς στελέχη του μετέχουν σε τρεις συνδυασμούς, του σημερινού προέδρου Γ. Σταματόγιαννη, του Ηλ. Κλάππα και του επίσημου συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Αλλαγή στον ΔΣΠ» του Γ. Βρέλλου.

Το γεγονός αυτό δίνει την ελπίδα στον ανεξάρτητο συνδυασμό του σημερινού γενικού γραμματέα του συλλόγου Π. Πετρόπουλο να έχει σοβαρές βλέψεις για την τελική επικράτηση, καθώς έχει συγκεντρώσει ως υποψήφιους σύμβουλους ορισμένους από τους πλέον ανερχόμενους ή καταξιωμένους δικηγόρους της πόλης όπως ο Π. Περιβολάρης, ο Μ. Υδρέως και άλλοι.

Από εκεί και πέρα κατεβαίνουν οι συνδυασμοί του Ν. Λιαπάκη («Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»), που πρόσκειται στο ΚΚΕ, και του ανεξάρτητου Χρ. Τσάλλου. Με την πολυδιάσπαση στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρος για τον β’ γύρο είναι ο Παναγιώτης Πετρόπουλος. Από το ποιον θα έχει απέναντί του θα κριθεί η εκλογή. Γιατί σίγουρα θα είναι ένας από τους Σταματογιάννη ή Κλάππα, με αουτσάιντερ τον Βρέλλα.

Αν καταφέρουν οι συνδυασμοί αυτοί να συνασπιστούν στον β’ γύρο εναντίον του Π. Πετρόπουλου, θα βγάλουν δικό τους πρόεδρο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα εκλεγεί ο Π. Πετρόπουλος. Είναι πολύ πιθανόν να εξελιχθεί σε θρίλερ η εκλογή προέδρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες μέρες υπήρξε προσπάθεια να υπάρξει και ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όμως ο υποψήφιος που προτάθηκε ήταν από εκείνους που είχαν πρωτοστατήσει στη μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά στον Ρέντη (Θηβών) και θεωρήθηκε ότι αποτελεί κόκκινο πανί για τους πειραιώτες δικηγόρους, οπότε η Φώφη Γεννηματά άναψε κόκκινο και εγκαταλείφθηκε η ιδέα.


Σχολιάστε εδώ