H προσωρινή σύνταξη θα χορηγείται σε δύο μήνες

H προσωρινή σύνταξη θα χορηγείται σε δύο μήνες

«Μέσα στο 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί και όλες οι απαιτούμενες τεχνικές διαδικασίες προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης προσωρινής σύνταξης στον ΕΦΚΑ», δήλωσε ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος.

Επισήμανε μάλιστα ότι με τις δύο νέες ευνοϊκές διατάξεις, για τις συντάξεις χηρείας και την απονομή προσωρινών συντάξεων, που κατατέθηκαν στη Βουλή, υπό τη μορφή τροπολογιών, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων», αντιμετωπίζονται σημαντικά θέματα. Για τις τροπολογίες αυτές σημαντικό ρόλο έπαιξαν το «ΠΑΡΟΝ» και η εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου».

Σημειωτέον ότι το κονδύλι της δαπάνης των συντάξεων θανάτου (χηρείας) στον προϋπολογισμό ήταν ιδιαίτερα χαμηλό και θα έπρεπε να έχει διορθωθεί εξαρχής. Όμως, η νομοθέτηση έχει περάσει στα χέρια των «θεσμών», οι οποίοι ενδέχεται να μειώσουν κάποιο άλλο κονδύλι σε αντικατάσταση των χηρών, όπως αυτό των κοινωνικών-προνοιακών επιδομάτων, που στον προϋπολογισμό ήταν μόνο περίπου 45 εκατ. ευρώ, ενώ, βέβαια, τα ηλικιακά όρια των 52 και 55 ετών δεν άλλαξαν. Άρα, στις μέρες μας, χρειάζεται να το σκέφτεται κανείς… ακόμη και για να πεθάνει!


Σχολιάστε εδώ