Την υποψηφιότητά του για τη θέση
του προέδρου…

♦ Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που θα γίνουν στις 10 και 11 Δεκέμβρη, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών», ανακοίνωσε, την περασμένη Πέμπτη, σε εντυπωσιακή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, ο Γιάννης Βουτσινάς. Το πρόγραμμα που εξήγγειλε είναι ριζοσπαστικό, προοδευτικό και ώριμο που δίνει όραμα και προοπτική, που μέχρι στιγμής δεν έχει… αγγίξει κανένα Επιμελητήριο. Θα το χαρακτηρίζαμε σαν master plan για την επόμενη μέρα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, σε μια εποχή μάλιστα που ο θεσμός καλείται να αναλάβει σημαντικούς ρόλους για τη συντήρηση του χειμαζόμενου κλάδου των επαγγελματιών, αλλά και για την εναρμόνισή του με τα νέα δεδομένα που δημιουργούν στον Πειραιά και σ’ όλο το νότιο μέτωπο της Αττικής, η επένδυση στο Ελληνικό και η πώληση του λιμανιού στην Cosco. Ο Γ. Βουτσινάς μίλησε με σιγουριά για το τι σχεδιάζει να κάνει και έπεισε ότι μπορεί να το κάνει. Ο συνδυασμός του, που, όπως είπε, θα είναι ενωτικός, πολυσυλλεκτικός και θα δίνει έμφαση στους νέους, θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

♦ Μια εξαιρετική δουλειά θα παρουσιάσει το ΚΑΝΑΛΙ 1 – 90,4 την προσεχή Τρίτη, στις 7 μ.μ., στο εξαίρετο νεοκλασικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Παλαιό Ταχυδρομείο). Δύο ρεπόρτερ του σταθμού, οι Νίκος Μπαρδούνιας και Πέτρος Κασιμάτης, βρέθηκαν στο Κουρδιστάν την Κυριακή, που ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία του, και κατέγραψαν με τον φωτογραφικό φακό εξαιρετικά στιγμιότυπα. Ταυτόχρονα μπήκαν στις γραμμές του μετώπου με τον ISIS και αποθανάτισαν φρικιαστικές στιγμές του πολέμου. Ήταν η μοναδική δημοσιογραφική αποστολή που έγινε στο μέτωπο από ευρωπαίους δημοσιογράφους και αυτοί ήταν από το ΚΑΝΑΛΙ 1. Οι φωτογραφίες αυτές, συγκλονιστικές και μοναδικές, θα εκτεθούν στην Πινακοθήκη, ενώ θα υπάρχει και ενημερωτικό πάνελ με εξειδικευμένους ομιλητές. Η είσοδος, φυσικά, θα είναι ελεύθερη.

♦ Χωρίς εκπροσώπηση είναι η Χρυσή Αυγή στο δημοτικό συμβούλιο. Ο μοναδικός σύμβουλος που είχε εκλεγεί με τη σημαία της, ο Ηλίας Κατσαφάδος, ανεξαρτητοποιήθηκε, δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με τον εν λόγω σχηματισμό και ότι θα παραμείνει στη θέση του χωρίς κομματική ταυτότητα. Το παρασκήνιο της υπόθεσης είναι περίεργο. Υπήρξε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αυγής Πειραιά (σ.σ.: Είναι βραχίονας της ΧΑ στην ΤΑ) που κατήγγειλε τον Ηλία Κατσαφάδο για αντικομματική συμπεριφορά. Αμέσως μετά ο σύμβουλος δημοσίευσε την ανεξαρτητοποίησή του, λέγοντας ότι δεν δέχεται υποδείξεις και παρεμβάσεις στο έργο του. Έτσι, το… διαζύγιο επισημοποιήθηκε.


Σχολιάστε εδώ