Δίδυμο… φωτιά…

«Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», δεν λένε; Το τελευταίο διάστημα ο Άδ. Γεωργιάδης παίζει δίδυμο με τον συγγραφέα-πολιτικό αναλυτή Σάκη Μουμτζή. Ήσαν αμφότεροι ομιλητές στην πρόσφατη εκδήλωση στο Ψυχικό, θα είναι και στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, στις 18 Νοεμβρίου, στην Καλαμάτα. Ο Σάκης Μουμτζής χαρακτηρίζεται για τις ακραία φιλελεύθερες απόψεις του (απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων κ.ά.), ενώ σε κάθε ευκαιρία επιτίθεται κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου. Αυτά τα τελευταία είναι που τον συνδέουν και με τον Αντ. Σαμαρά.


Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα ο Λ. Αυγενάκης. Σαν να μην έφτανε ότι αναγκάστηκε να ζητήσει εμμέσως συγγνώμη από τον Αντ. Σαμαρά επειδή τον αποκάλεσε «γιαλαντζί λαϊκιστή», είδε τη φωτογραφία του να κρεμιέται στα περίπτερα. Μαζί και οι αποκαλύψεις για εμπλοκή του σε σκάνδαλο υποκλοπών, και όχι μόνο. Το πόσο στριμωγμένος είναι δεν προκύπτει μόνο από την υπερδραστηριότητα που έχει αναπτύξει τις τελευταίες ημέρες αλλά και από το ότι έφτασε στο σημείο να ανεβάσει στα social media φωτογραφίες από το πάρτι που έκανε για την επέτειο του γάμου του!


Η καθοδική τάση που διαγράφει το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώθηκε και στη δημοσκόπηση της Marc. Από 32,2% που είχε τον περασμένο Μάιο, τον Οκτώβριο υποχώρησε στο 30,3%, έχοντας χάσει 1,9%. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και από 15,7% τον Μάιο ανέβηκε στο 18,4%, είχε δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 2,7%. Κι έπεται συνέχεια…


Σε ένα παρατεταμένο φιάσκο εξελίσσονται τα προσυνέδρια της Νέας Δημοκρατίας, προπομποί του Συνεδρίου Αρχών που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο. Η ανταπόκριση των πολιτών περιορισμένη, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση που γίνεται κάθε φορά. Ως και πούλμαν με μεταφερόμενους ψηφοφόρους επιστρατεύθηκε. Με εξαίρεση την ώρα της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη, οι εκδηλώσεις εξελίσσονται σε άδεια έδρανα, ενώ και από το πάνελ των ομιλητών λείπουν τα βαριά ονόματα. Τρία-τέσσερα κομματικά στελέχη, άλλοι τόσοι τεχνοκράτες μεσαίας (και κάτω… ) στάθμης και αυτό ήταν.


Την περασμένη Τετάρτη (1 Νοεμβρίου) ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να στείλει επιστολή στον Επίτροπο, αρμόδιο για την ευρωπαϊκή διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα τεκταινόμενα στη Χειμάρρα. Σε αυτή μεταξύ άλλων του επισημαίνει ότι με τη βοήθεια της αστυνομίας «επιχειρήθηκε η κατεδάφιση σπιτιών που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής μειονότητας». Λεπτομέρεια: Οι κατεδαφίσεις είχαν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη, αλλά ως φαίνεται η… είδηση δεν είχε φτάσει ακόμη στην Πειραιώς.


Σχολιάστε εδώ