Η «λευκή απεργία» των βουλευτών

Η «λευκή απεργία» των βουλευτών

Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες σε κατάσταση «λευκής απεργίας». Κι αυτό είτε διότι διαφωνούν με την επίσημη γραμμή σε πολλά και κρίσιμα θέματα είτε λόγω της περιφρονητικής αντιμετώπισης που είχαν ως τώρα από την ηγεσία.


«Μας θυμούνται μόνο όταν
πρέπει να ψηφίσουμε
ή να μην ψηφίσουμε στη Βουλή»,

είναι η μόνιμη επωδός, ενώ οι πόρτες του Κυρ. Μητσοτάκη είναι μονίμως κλειστές γι’ αυτούς. Οι κατά καιρούς διακηρύξεις-δεσμεύσεις του για πολιτική ανοιχτών θυρών αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου, ενώ και οι βουλευτές στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν πάψει προ πολλού να ζητούν κατ’ ιδίαν συνάντηση. Η αποπομπή της Κατ. Παπακώστα χωρίς σοβαρή αφορμή, αλλά για τα… μάτια του Άδ. Γεωργιάδη, βάρυνε έτι περισσότερο το κλίμα στα ενδότερα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οργή για τους «εισαγόμενους»
Πηγή έντασης και μάλιστα διαρκείας αποτελεί το περίφημο Μητρώο Στελεχών, διαδικασία μέσω της οποίας πρόσωπα εκτός παράταξης επιλέγονται για να αναλάβουν ρόλους εν όψει και των επόμενων εκλογών. Είτε για να ενταχθούν στις λίστες του κόμματος, είτε για να τοποθετηθούν σε καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία να δηλώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε εκκαθάριση των εκλογικών συνδυασμών, απομακρύνοντας πολιτευτές προκειμένου να ανοίξουν θέσεις για τους… νεόφερτους. Όλα αυτά είναι φυσικό να έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία των γαλάζιων στελεχών, που βλέπουν πρόσωπα χωρίς καμιά σχέση με την παράταξη, και κυρίως χωρίς την παραμικρή προσφορά, να αναρριχώνται με ταχύτατους ρυθμούς στην κομματική ιεραρχία.


Σχολιάστε εδώ