Τολμάμε, γιατί όλοι μαζί μπορούμε

Τολμάμε, γιατί όλοι μαζί μπορούμε

Άρθρο
ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
στο «Π»


Η διαδρομή ως τις εκλογές ανάδειξης της ηγεσίας της Κε­ντροαριστεράς αποτελεί μια σπουδαία εμπειρία δημοκρατικής συμμετοχής.
Η Πολιτική επιστρέφει.
Ταξιδεύω σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, βλέπο­ντας παντού γύρω μου νέους ανθρώπους, πρόσωπα με χαμόγελο κι αισιοδοξία. Αντικρίζω ανάμεσά τους το παρόν και το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης, που δυναμώνει μέρα με τη μέρα.

Αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό, φέρνοντας στο προσκήνιο τους προοδευτικούς πολίτες, τους νέους, τα μεσαία στρώματα της παραγωγής και της εργασίας, τους απόμαχους της δουλειάς, όλους όσους προσβλέπουν σε εμάς.

Δημιουργούμε τη σύγχρονη Κεντροαριστερά. Έναν ισχυρό, αυτόνομο προοδευτικό φορέα που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο αληθινό τους μέγεθος και στις πραγματικές θέσεις τους, στα δύο συντηρητικά άκρα της πολιτικής σκηνής.

Με βαθιά πίστη στις αξίες της Αλλαγής.
Με σεβασμό στη διαχρονική προσφορά μας στον τόπο και στον λαό μας.

Έχουμε ιστορία, διαδρομή, γνώση, έχουμε την ικανότητα, έχουμε την ετοιμότητα να αναλάβουμε ευθύνες. Πρέπει επιτέλους να νιώσουμε υπερήφανοι για την προσφορά μας σε αυτόν τον τόπο, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ακόμη και μέσα στην κρίση τολμήσαμε να υλοποιήσουμε. Να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν ό,τι μας πλήγωσε.

Να ανοίξουμε νέους δρόμους.
Με στόχο την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας.

Να εφαρμόσουμε στην πράξη το «Σχέδιο Ελλάδα», που εγγυάται την ανασυγκρότηση του τόπου, τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη.
Οι προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν ξανά σε μας, γιατί ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η Αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο γνήσια είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη.
Η μεγάλη προοδευτική παράταξη σπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο αληθινό μέγεθος και στις πραγματικές θέσεις τους, στα δύο συντηρητικά άκρα της πολιτικής σκηνής. Οι επόμενες εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις.

Η κυβέρνηση είναι δέσμια των ιδεοληψιών και της ανικανότητάς της. Κηρύσσει τον πόλεμο στις επενδύσεις, στην υγιή επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίησή της, η «εξίσωση προς τα κάτω». Κι από την άλλη ακούμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι περίπου «οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο». Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με καμιά από αυτές τις λογικές. Επιμένουμε να παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες, που μέσα στην κρίση έχουν μεγαλώσει. Η ΝΔ βλέπει την ανάπτυξη ως οικονομική δραστηριότητα των λίγων, των ισχυρών. Εμείς απαντούμε πως η ανάπτυξη πρέπει να αφορά όλους και να παράγει μέρισμα για όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, που βιώνουν τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση.

Εμείς δεν βλέπουμε τον δημόσιο τομέα ως λάφυρο, ούτε ως αναγκαίο κακό. Θέλουμε ένα κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο. Υποστηρίζουμε τις δημόσιες επενδύσεις για την αναβάθμιση των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών υγείας και παιδείας, που σήμερα φθάνουν στα όρια της κατάρρευσης. Που θα αξιοποιεί και δεν θα ξεπουλά τη δημόσια περιουσία του, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας με το περιβόητο «Υπερταμείο» του. Πρέπει, επιτέλους, να προωθήσουμε συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, με δίκαιο τίμημα και πόρους που θα κατευθυνθούν προς την ανάπτυξη και τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος. Κάθε σύμβαση πρέπει να έχει συγκεκριμένες δεσμευτικές ρήτρες για νέες θέσεις πλήρους και αξιοπρεπούς απασχόλησης, προστασίας του περιβάλλοντος και ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Η κρισιμότητα των προβλημάτων της χώρας και της κοινωνίας καθιστά την πρωτοβουλία για ενότητα και ενιαία πολιτική έκφραση όλων προοδευτικών δυνάμεων ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για την υπέρβασή τους.

Ο κύβος ερρίφθη!
Η υπόθεση είναι πια στα χέρια των προοδευτικών πολιτών.

Η δημιουργία της μεγάλης, ισχυρής, αυτόνομης προοδευτικής παράταξης δεν είναι μια υπόθεση των υποψηφίων να ηγηθούν, ούτε των στελεχών. Θα είναι το αποτέλεσμα της κινητοποίησης ενεργών πολιτών, που αρχίζει με την ψηφοφορία εκλογής επικεφαλής αλλά δεν τελειώνει με αυτήν.

Η ταυτότητα της νέας Προοδευτικής Παράταξης πρέπει να έχει την υπογραφή όσων πολιτών τοποθετούνται συνειδητά σε αυτήν και η συμμετοχή τους σηματοδοτεί την απόφασή τους να γίνουν συνιδρυτές και συμμέτοχοι για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.
Τολμάμε! Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!
•••


Σχολιάστε εδώ