Και μην ξεχνάτε, από εμάς εξαρτώνται όλα

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


Καλή σας μέρα,

Και μην ξεχνάτε, από εμάς εξαρτώνται όλα. Μπορούμε να αλλάξουμε πολλά, για να μην πούμε όλα.
Αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ. Και να μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους.
Αν δεν κλάψει το μωρό, δεν θα φάει… Χωρίς αγώνα και πίεση, κανείς δεν θα σου δώσει τίποτε.
Και όσο δεν αντιδράς, ο χαμένος είσαι εσύ, εμείς…

Ποιος ο λόγος για τις παραπάνω αναφορές; θα διερωτηθούν οι φίλοι με τους οποίους συνευρισκόμαστε και κουβεντιάζουμε κάθε Κυριακή μέσα από αυτές τις σελίδες. Αιτία, η κατάρρευση των επαναστατών της Καταλονίας, που είχαν σηκώσει το λάβαρο της ανεξαρτησίας της πατρίδας τους, όμως στην πρώτη αντίδραση της Μαδρίτης λάκισαν. Δραπέτευσαν στο Βέλγιο πριν προλάβει ο Ραχόι να τους συλλάβει.
Και εγκατέλειψαν τους χιλιάδες Καταλανούς που τους πίστεψαν και συντάχθηκαν μαζί τους
για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα…

Τώρα, ξανά από την αρχή… Μέχρι να ξαναφυτρώσει ο σπόρος… Εκτός κι αν ο Πουτζδεμόν συναισθανθεί το κακό που έκανε στην πατρίδα του και στον λαό που τον ακολούθησε και γυρίσει πίσω. Να συνεχίσει τον αγώνα κι ας τον συλλάβουν. Ακόμη κι αν τον φυλακίσουν… Θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στη γη στην οποία γεννήθηκε. Αλλιώς, θα έχει φανεί πόσο λίγος είναι. Ήταν…


Να βλογήσουμε τα… γένια μας, έστω κι αν δεν έχουμε. Στην πρώτη σελίδα την περασμένη Κυριακή καταγγέλλαμε ότι ξανά… βολοδέρνει το Ελληνικό, από τη στιγμή που δεν υπογράφει για να αρχίσουν οι εργασίες υλοποίησης της επένδυσης η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Μάλιστα, αναρωτιόμασταν τι παιχνίδια παίζονται πάλι. Τελικά, φαίνεται ότι το σχόλιό μας ευαισθητοποίησε κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες και η υπουργός εδέησε να υπογράψει.


Το υπερόπλο, οι άνθρωποι, μένει αναξιοποίητο…

«Το πιο ισχυρό και το πιο ακριβό οπλικό σύστημα της πατρίδας μας είναι οι άνθρωποί της, οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν από τις πιο εύστοχες επισημάνσεις η δήλωση του Πάνου Καμμένου για εκείνο το μεγάλο «Όχι του Σαράντα», για το οποίο κανείς δεν μπορεί να διαφωνεί και τόσο πολύ μας λείπει σήμερα.
Οι άνθρωποι είναι το ισχυρό όπλο της Ελλάδας και σήμερα, αλλά δυστυχώς από το 2009 δεν το έχουν αξιοποιήσει οι πολιτικοί μας. Υπάρχει, όμως, ακόμη καιρός για να μείνουμε ζωντανοί…


Κλέψανε τους αγρότες!

Μια έκπληξη –και τι έκπληξη– περίμενε τους αγρότες όταν μπήκαν στους λογαριασμούς τους να δουν τα ποσά που πιστώθηκαν για την ενιαία ενίσχυση. –και τι έκπληξη– περίμενε τους αγρότες όταν μπήκαν στους λογαριασμούς τους να δουν τα ποσά που πιστώθηκαν για την ενιαία ενίσχυση.

Πέρα από τις παρακρατήσεις για τον ΕΛΓΑ και τους συμψηφισμούς για καλλιεργητικά δάνεια, είδαν και μια παρακράτηση της τάξης του 8,5% αντί του 4,5% που ίσχυε έως τώρα.

Τους πήραν το διπλάσιο, δηλαδή, χωρίς καμία ενημέρωση για τον λόγο που τους κλέβουν. Περίμεναν πώς και πώς αυτά τα λεφτά για να πληρώσουν κάποια από τα χρέη τους και τώρα θα τους τρέχουν…


Στέρεψαν τα λεφτά και από τις λαϊκές αγορές

Τόσα λεφτά έχουν τα νοικοκυριά, που σταμάτησαν να ψωνίζουν και από τις λαϊκές αγορές, όπου οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από εκείνες των μανάβικων και των σούπερ μάρκετ. Απόδειξη, το ότι από τους 11.000 επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών που ήταν καταγεγραμμένοι το 2014 περισσότεροι από τους μισούς, συγκεκριμένα 7.000, δήλωσαν στην Εφορία ζημίες 25 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι, που ήταν κερδοφόροι, δήλωσαν κέρδη ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. Και να μην πει κανείς ότι δεν είναι έτσι, γιατί τα στοιχεία αυτά τα παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης σε συνέντευξη Τύπου και επομένως δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.


Σχολιάστε εδώ