Τα μυστικά  του… Καμίνη

Τα μυστικά του… Καμίνη

Έργα και ημέρες του δημάρχου της Αθήνας

Πλούσιο πολιτικό παρασκήνιο κρύβει η πορεία του Γιώργου Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων. Αρχικά εγκαταστάθηκε στο «ταπεινό» δημαρχείο της Λιοσίων. Όλοι τον επικρότησαν. Η απογοήτευση ωστόσο ήρθε σύντομα, καθώς μετακόμισε στο πολυτελές Μέγαρο της Κοτζιά. Ως γνωστόν, επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων κατοικεί στα βόρεια προάστια. Σπανίως κυκλοφορεί στην Αθήνα. Εργαζόμενοι και δημότες βιώνουν αυτό το κενό καθημερινά.

Τους δημοτικούς συμβούλους τους αντιμετωπίζει ως «δύο ταχυτήτων». Όσοι προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ έχουν άμεση πρόσβαση στο γραφείο του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ξέσπασμα συμβούλου, η οποία διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι ούτε με τον… Πάπα της Ρώμης δεν συμβαίνουν αυτά.
Όλη αυτή η πρακτική της αποστασιοποίησης από την καθημερινότητα οδηγεί σε καθυστερήσεις προμηθειών. Ελλείψεις σε ελαστικά, λάμπες, ανταλλακτικά, πλυστικά μηχανήματα, κάδους, ασφαλτικά, χαρτί… υγείας, μέτρα ατομικής προστασίας, κ.λπ., συνοδεύουν τον κ. Καμίνη σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, παρά το περίφημο πλεόνασμα που διαφημίζει.


Άγνωστα και απίστευτα
γεγονότα από τους διαδρόμους
της Κοτζιά για την πολιτική
πορεία του επίδοξου αρχηγού της ΔΗΣΥ

Καθυστερήσεις ωστόσο υπάρχουν και αλλού. Ο νέος Οργανισμός άργησε να ψηφιστεί και η Κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους εκκρεμεί για μεγάλο διάστημα.
Με το αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα αντιδρά η τοπική κοινωνία και καταψηφίστηκε ομόφωνα από τη δημοτική κοινότητα. Κατόπιν αυτού, ο Καμίνης λέγεται ότι συνεννοήθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα μπροστά στη σύγκρουση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο για το κτίριο της οδού Αμερικής, την απογοήτευση στην Κυψέλη για τη Δημοτική Αγορά, τους… «απόκοσμους» ήχους στο Πρώτο Νεκροταφείο, στα πλαίσια της έκθεσης «Documenta», τη δωρεά εκατομμυρίων ευρώ της νορβηγικής κυβέρνησης με τη μετατροπή της σε… κουπόνια και την αξέχαστη «Ρόδα» που ποτέ δεν γύρισε.

Δεν είναι τίποτα ακόμα μπροστά στη δωρεά του γνωστού Τζορτζ Σόρος για τη μετατροπή του φρουραρχείου σε «Κόμβο Αλληλεγγύης». Δωρεά υπό τον όρο να εγκατασταθεί εκεί η ΜΚΟ του, με ό,τι βεβαίως σημαίνει αυτό…

Για τις πεζοδρομήσεις στο εμπορικό τρίγωνο τοποθετήθηκαν πλαστικά εμπόδια και πινακίδες, που θυμίζουν… παιδότοπο.
Μια απόφαση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ήταν η συγχώνευση των σχολικών επιτροπών. Σύμβουλός του τοποθετήθηκε στην παράταξη μιλώντας αγγλικά, μήπως επιτέλους δώσει στους αιρετούς του την ίδια σημασία που δίνει σε αλλοδαπούς συνεργάτες του…

Είναι γνωστό εξάλλου ότι πάντα έβρισκε μεθόδους για να τους παρακάμπτει. Όταν ήρθε σε σύγκρουση με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αναγνωστόπουλο, πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Α’ Αθήνας, έβαλε στο ψηφοδέλτιο έναν άλλο… Αναγνωστόπουλο! Το ίδιο έκανε και με τη δημοτική σύμβουλο Τζίνη Γεννηματά! Για να περιορίσει τον Γιώργο Αποστολόπουλο, που ενοχλούσε, λόγω της προβολής του από τα ΜΜΕ, έβαλε στο ψηφοδέλτιο έναν δεύτερο… Γιώργο Αποστολόπουλο! Η ευρηματικότητά του θυμίζει σίγουρα γνωστές πολιτικές τηλεοπτικές σειρές.
Επικές είναι και οι κόντρες του με τον Φώτη Προβατά, τον οποίο πρότεινε ως υποψήφιο δήμαρχο στον Φώτη Κουβέλη και στον Γιώργο Παπανδρέου, όμως εξέφραζε ελεύθερα τις απόψεις του και αυτό δεν ήταν αρεστό. Τελικά ωθήθηκε στην ανεξαρτητοποίηση, κατόπιν απίστευτων αλληλοκατηγοριών στο δημοτικό συμβούλιο.
Παρόμοιες είναι και οι συγκρούσεις με τον Τάκη Μπέη, αδελφό του πρώην δημάρχου, που μιλάει ανοιχτά για τις πολιτικές μεθοδεύσεις του Καμίνη.
Ο δήμαρχος δεν τον διαγράφει, γιατί, όπως λέγεται, φοβάται ότι η διαδικασία διαγραφής μπορεί να γυρίσει εναντίον του.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Παραιτήθηκε, αφού αφέθηκε χωρίς στήριξη σε σημαντικό θέμα. Οι διάδρομοι του δημαρχείου λένε ότι και αυτός πλήρωσε το αμάρτημα της δημοσιότητας.
Αναφέρουμε επίσης την Κατερίνα Δωρή, που ανεξαρτητοποιήθηκε καταλήγοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Φίλιππο Δραγούμη, που αντικαταστάθηκε από θέση προέδρου χωρίς να το γνωρίζει και ανεξαρτητοποιήθηκε, τον Ηλία Βλαχάκη, μέλος των «58», που φέρει επίσης το αμάρτημα της δημοσιότητας, και τον Θεόδωρο Λιβάνιο, πρώην γενικό γραμματέα του δήμου. Η πρώην αντιδημάρχος Πηνελόπη Γκούμα πλήρωσε τη δυναμική της και αντικαταστάθηκε, γιατί, όπως λέγεται, ήταν πολύ… ΠΑΣΟΚ, ενώ η Χριστίνα Βασιλείου και η Ελένη Ζαχαροπούλου είναι έμπειρα στελέχη και αδικημένες.

Αντιθέτως, εύνοια δείχνει στον μη εκλεγμένο Κωστή Μπιτζάνη και στον εκ δεξιών προερχόμενο Χρήστο Τεντόμα. Στον πρώτο έχει δώσει δύο θέσεις (πρόεδρος της Τεχνόπολης και πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ), ενώ στην παράταξη του δεύτερου παραχώρησε γραφεία στη λεωφόρο Συγγρού.
Πρωταγωνιστικό ρόλο ακούγεται ότι έχει παίξει και ο γενικός γραμματέας και πρώην συνεργάτης του γνωστού Τζανίκου από το Μαρούσι, Λευτέρης Καστανάκης. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει επιλέξει να είναι αθέατος, για να μη χαλάσουν οι σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ.

Η πορεία του Γιώργου Καμίνη δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Τα γεγονότα είναι γνωστά και σε διεθνείς κύκλους. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι τυχαία η βιαστική απόφαση για τη διεκδίκηση της αρχηγίας στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η πορεία του Δήμου Αθηναίων δεν είναι καλή, ο χρόνος τρέχει και στο εξωτερικό υπάρχει προβληματισμός για το αν η στήριξη του δημάρχου είναι πλέον μια καλή επιλογή.

Ούτως ή άλλως, η Ιστορία έχει αποδείξει ότι όταν καίγεται ένα άλογο στην κούρσα, είναι μια ευκαιρία για να ξεπηδήσει ένα καλύτερο…
•••


Σχολιάστε εδώ