Μετέτρεψε ο Σόιμπλε την Ευρώπη σε ερείπια!

Μετέτρεψε ο Σόιμπλε την Ευρώπη σε ερείπια!

Του τα έψαλε άγρια ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκάμπριελ

• Είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες

Για να φθάσει στο σημείο να τα πει έξω από τα δόντια για το κακό που έχει κάνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης ο Σόιμπλε, με τις πολιτικές φτώχειας που επέβαλε, ένας υπουργός που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες καθόταν δίπλα του στα έδρανα της Γερμανικής Βουλής, αντιλαμβάνεται κανείς την οργή που αισθάνεται λόγω των αντιδράσεων που συναντά παντού ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και αντικαγκελάριος της Γερμανίας για ένα διάστημα.

Σε μια κοινή συνέντευξη σε σειρά γερμανικών εφημερίδων ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με τη σκληρή στάση του στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης, «κατάφερε να στρέψει όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ εναντίον της Γερμανίας».

Προχώρησε, μάλιστα, και παραπέρα κατηγορώντας τον Σόιμπλε, τον οποίο παρόπλισε, κάνοντάς τον πρόεδρο της Γερμανικής Βουλής, ότι «μετέτρεψε την Ευρώπη σε έναν σωρό από ερείπια, που θα πρέπει τώρα να τα μαζέψουν άλλοι»!

«Ο κ. Σόιμπλε είναι μια διχαστική φιγούρα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Ως ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών της Άνγκελα Μέρκελ, o κ. Σόιμπλε δέχεται συγχαρητήρια στη Γερμανία επειδή βρισκόταν στο “τιμόνι” σε μια περίοδο οικονομικής δύναμης για τη χώρα», λέει η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» και συνεχίζει:
«Αλλά είναι μισητός σε χώρες όπως η Ελλάδα για τη βαθιά αποστροφή του στη διάσωση των οικονομικά ασθενέστερων χωρών της Νοτίου Ευρώπης».
Οι δηλώσεις του Ζίγκμαρ Γκά­μπριελ είναι αποδεκτές από αρκετά μέλη του κόμματός του, δεδομένου ότι οι βουλευτές του SPD δεν χειροκρότησαν μετά την εκλογή του Σόιμπλε ως προέδρου της Γερμανικής Βουλής.
•••


Σχολιάστε εδώ