Η τρελή πορεία του Ατρόμητου,<br>που περιμένει τον κόσμο του στο γήπεδο…

Η τρελή πορεία του Ατρόμητου,
που περιμένει τον κόσμο του στο γήπεδο…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Ο Ατρόμητος πιθανότατα δεν πρόκειται να γίνει η «Λέστερ της Ελλάδας», όμως από το βράδυ της Δευτέρας το Περιστέρι καμαρώνει την ομάδα του πρώτη, πάνω από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ένας σύλλογος νοικοκυρεμένος, με παίκτες φθηνούς κι άλλους που περίσσεψαν από τους «μεγάλους», με άγνωστο προπονητή, φιγουράρει στην κορυφή για πρώτη φορά στα χρονικά του πρωταθλήματος και μάλιστα αήττητος.

Και να φανταστεί κανείς ότι το καλοκαίρι, λίγο μετά τις απανωτές εξάρες στα φιλικά (6-1 από Αστέρα Τρίπολης και 2-6 από Πανιώνιο), το οικοδόμημα παραλίγο να διαλυθεί συθέμελα πριν καν χτιστεί και χρειάστηκε ο Γιώργος Σπανός να βάλει πλάτη για να στηρίξει τον προπονητή του! Το καλοκαίρι υποχρεώθηκε να παραχωρήσει τον Λημνιό στον ΠΑΟΚ και τον Κατράνη στην Σεντ Ετιέν, εξασφαλίζοντας οικονομική σταθερότητα. Με δεδομένο ότι τα λεφτά ήταν… μετρημένα, οι Περιστεριώτες πήγαν σε ψαγμένες επιλογές από τα… αζήτητα των «μεγάλων». Από τον ΠΑΟΚ δανεικοί οι Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Ουάρντα, από τον Ολυμπιακό ο Ρισβάνης και ο Γιαννιώτης, που δεν έκαναν στον Χάσι. Από την εγχώρια αγορά το δίδυμο της Ξάνθης Βασιλακάκης-Καρασαλίδης, ο έμπειρος Μανούσος, καλοί ξένοι (Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Οριόλ) και έτσι κτίστηκε ένα απολύτως ανταγωνιστικό ρόστερ.

Ο… διακόπτης γύρισε στον αγώνα κυπέλλου με την Κέρκυρα. Το 1-0 επί των Φαιάκων στο 96’ άλλαξε την ψυχολογία και έκτοτε ακολούθησαν τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, με μηδέν παθητικό και μάλιστα, στη Λάρισα τους έκλεψαν καθαρό γκολ (τελικό αποτέλεσμα 0-0). Ο Ατρόμητος μοιάζει με ένα γκρουπ παικτών που ευχαριστιέται αυτό που κάνει κι όπου βγάλει.

Το μόνο που μένει; Να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Οι Περιστεριώτες είναι ουραγοί στα εισιτήρια, με 2.849 σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια. Αριθμός ντροπιαστικός για μια ομάδα που προπορεύεται στη βαθμολογία.


Σχολιάστε εδώ