Να μιλήσουμε σήμερα για τον δικό μας χώρο…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


Καλή σας μέρα,
Να μιλήσουμε σήμερα για τον δικό μας χώρο. Το δημοσιογραφικό σινάφι.
Έχει κόστος αυτή η δουλειά, που είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια δουλειά.
Σε άλλους χώρους, όταν κάνεις σωστά αυτό που έχεις αναλάβει, αμείβεσαι. Ενώ αν λειτουργείς σωστά ως δημοσιογράφος, είτε ρεπόρτερ είσαι είτε πολιτικός συντάκτης ή παθιασμένος ερευνητής, αν ψάχνεις και αρνείσαι να φορέσεις φανέλα, μπορεί να είσαι ο επόμενος «Daphne Caruana Galizia».
Η δημοσιογράφος την οποία δολοφόνησαν, ανατινάζοντας το αυτοκίνητό της στη Μάλτα.
Έγκλημά της, οι αποκαλύψεις των «Panama Papers». Και αυτό κάπου κάποιους κύκλους ανησύχησε.
Οι οποίοι δεν συγχωρούν… Μεταξύ των ονομάτων στα «Panama Papers» ήταν και του πρωθυπουργού της Μάλτας, της γυναίκας του και του υπουργού Konrad Mizzi.
Όμως και μετά από αυτή την ωμή εκτέλεση, «Daphne Caruana Galizia»
θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να γεννιούνται…


Ευτυχώς που υπάρχουν οι ξένοι για να μαθαίνουμε τι γίνεται στη χώρα μας. Όπως έγινε με την ιστορία της αναβάθμισης των F-16. Μάθαμε ότι η δουλειά είχε κλείσει πολύ πριν ο Αλέξης Τσίπρας μπει στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο για την Ουάσινγκτον. Εκεί που είχαν βγει να κάνουν δηλώσεις ο Τραμπ και ο Τσίπρας, ο αμερικανός Πρόεδρος ξεφούρνισε την παραγγελία που είχε πάρει από μέρες για τα F-16 για κάποιες πενταροδεκάρες, μόλις 2,4 δισεκατομμυριάκια ευρώ, ούτε καν μια… φραντζόλα.
Κατόπιν αυτού, να παρακαλέσουμε τον κ. πρωθυπουργό να ταξιδεύει πιο συχνά στο εξωτερικό για να μαθαίνουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησής μας.

Ποιος είπε ότι οι εκλογές για αρχηγό στην Κεντροαριστερά απασχολούν μόνο τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς; Πληροφορούμαι ότι ζωηρό είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν κομματικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας ανά την επικράτεια. Δεν μιλάμε φυσικά για ενδιαφέρον εγκυκλοπαιδικό, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Για την ακρίβεια… μαζεύουν ψήφους για τους υποψηφίους. Στην Αργολίδα τοπικά στελέχη της ΝΔ στηρίζουν ενεργά τον Γ. Μανιάτη, στην Αρκαδία τη Φ. Γεννηματά, ενώ στα Χανιά και το Ρέθυμνο έχει «πέσει γραμμή», μου λένε Νεοδημοκράτες, υπέρ του Στ. Θεοδωράκη. Στην Αθήνα γαλάζιος πρώην βουλευτής έχει θέσει τον μηχανισμό του στη διάθεση του Γ. Καμίνη. Παρόμοια είναι η κατάσταση σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας.


Σχολιάστε εδώ