Δεν θα μείνει αναπάντητη οποιαδήποτε επιβουλή κυριαρχίας. Τόνισε από την ακριτική Σαμοθράκη

Δεν θα μείνει αναπάντητη οποιαδήποτε επιβουλή κυριαρχίας. Τόνισε από την ακριτική Σαμοθράκη

«Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν – οποιαδήποτε επιβουλή της κυριαρχίας της Ελλάδας δεν θα μείνει αναπάντητη», ήταν το διπλό μήνυμα του Πρ. Παυλόπουλου προς την Τουρκία, αυτήν τη φορά από την ακριτική Σαμοθράκη. Στη αντιφώνησή του, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αφού επισήμανε ότι με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε:

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Το μήνυμα είναι σαφές και απόλυτα ειλικρινές. Οπότε καθιστούμε, για μιαν ακόμη φορά, σαφές προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι οιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης αφενός συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, η οποία την εκθέτει ανεπανόρθωτα ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας, αλλά και ως κράτος υποψήφιο προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και αφετέρου υπογράμμισε:

«Αποτελεί απαράδεκτη επιβουλή κατά των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όχι μόνον της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και γι’ αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή, ούτε, φυσικά, θα μείνει αναπάντητη».

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Παρασημοφόρηση Πολεμικής Σημαίας του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» – Επίδειξη Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:45 θα λάβει χώρα η τελετή παρασημοφόρησης της Πολεμικής Σημαίας του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος, από την ΑΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί επί του πλοίου, εν όρμω λιμένα Θεσσαλονίκης.

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με συμμετοχή φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, ελικοπτέρου τύπου S70B Aegean Hawk και ομάδων/σκαφών της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της θέσης ελλιμενισμού του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».


Σχολιάστε εδώ