Μεγάλη κινητικότητα στην Εκκλησία της Ελλάδος

Ραντεβού του Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Παιδείας έγιναν την εβδομάδα που μας πέρασε, στον απόηχο του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, που ψηφίστηκε, και της συγγραφής των θρησκευτικών βιβλίων, που ακολουθεί.

Και ενώ η φωνή του Αρχιεπισκόπου και της πλειοψηφίας της Ιεράς Συνόδου προσπαθεί να αντιμετωπίσει με μετριοπάθεια τα προβλήματα και να βρεθούν λύσεις, υπάρχουν ακραίες φωνές ιεραρχών που ρίχνουν λάδι στη φωτιά…


Μήπως πρέπει η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα να το σκεφτεί πιο σοβαρά και να γίνει πρεσβευτής των ελλήνων σχεδιαστών στα επίσημα ταξίδια που κάνει στο πλευρό του πρωθυπουργού στο εξωτερικό και στην παρουσία της σε διάφορες επίσημες εκδηλώσεις που γίνονται στην Ελλάδα; Υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές με επιδόσεις στην παγκόσμια fashion σκηνή. Το «πακέτο» το διαθέτει… ας γίνει πρέσβειρα της
ελληνικής μόδας…


Προσγειώνεσαι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είσαι χαρούμενος που γυρίζεις στο σπίτι σου, βλέπεις τους ξένους που ταξίδευαν μαζί σου κυριολεκτικά με τουριστική αμφίεση -γιατί το κλίμα μας επιτρέπει ακόμα διακοπές και θάλασσα- να περιμένουν γεμάτοι προσμονή μαζί σου τις αποσκευές και τι σε υποδέχεται… Ξένη μουσική, που σε ακολουθεί μέχρι το πάρκινγκ του αεροδρομίου… Εντάξει, είπαμε, η πλειοψηφία της ιδιοκτησίας πέρασε σε ξένα χέρια αλλά λειτουργεί στην Ελλάδα… Εκτός αν θεωρούν τη μετάδοση της ελληνικής μουσικής ασύμφορη λόγω ΑΕΠΙ.


Σε ημερίδα του ΤΕΕ για τη διάβρωση της ελληνικής ακτογραμμής σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής Γεωγραφίας και καθηγητής Ωκεανογραφίας και Φυσικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σεραφείμ Πούλος. Σύμφωνα με τον καθηγητή, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ακτές της Κρήτης σε ποσοστό 65,8%, της Δυτικής Μακεδονίας (45,1%), οι ακτές της Στερεάς Ελλάδας (36,7%), της Ηπείρου (33,8%), της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (31,9%), της Πελοποννήσου (26,3%), των Ιονίων Νήσων (24,4%), της Δυτικής Ελλάδας (23%), της Αττικής (22,6%), του Βορείου Αιγαίου (17%) και του Νοτίου Αιγαίου (14,7%).

Οι αριθμοί αυτοί αμείλικτα αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος των ελληνικών ακτών, που οφείλεται είτε σε φυσικούς λόγους, λόγω τοπικών γεωλογικών και θαλάσσιων διεργασιών, είτε σε τεχνητούς, λόγω της παρέμβασης του ανθρώπου. Να σημειώσουμε ότι ακόμη η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει χαραγμένο αιγιαλό, παρά μόνο αποσπασματικά στο 20% του συνόλου.

Ελλάς, το μεγαλείο σου.


Βγήκε ο Βασίλης Λεβέντης και είπε ότι θα παραιτηθεί, δηλώνοντας «αηδιασμένος από το πολιτικό τέλμα που υπάρχει, για να ταρακουνηθεί ο βάλτος». Μετά από λίγες ημέρες ανακάλεσε την απειλή της παραίτησης λέγοντας ότι τον παρακάλεσαν οι οπαδοί του και η Εκκλησία να παραμείνει, γιατί είναι «η φωνή τους». Πρόεδρε, πολύ μας μπερδεύεις με τα ήξεις-αφήξεις σου.


Το Βατικανό αποφάσισε να δώσει την άδεια και να «ευλογήσει» ένα υπερθέαμα με ειδικά εφέ, προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ, αφιερωμένο στην Καπέλα Σιξτίνα, με αντάλλαγμα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, το ύψος των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί. Το υπερθέαμα θα είναι «ντυμένο» με μουσική του Στινγκ και την παραγωγή θα αναλάβουν εταιρείες που διοργανώνουν τις επίσημες τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων.


Σε έρευνα για τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, που έκανε η ιστοσελίδα Conde Nast Traveler, στην ένατη θέση στις προτιμήσεις του περιοδικού βρίσκεται η δική μας Aegean. Πάντα τέτοια.


Όταν ο Μακάριος και ο Νάσερ συμμετείχαν στο Κίνημα των Αδέσμευτων, ο Νάσερ είχε στείλει δώρο στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, στην Κύπρο, τη δεκαετία του 1960, μια αιγυπτιακή μούμια. Σε ένα ταξίδι του στην Αίγυπτο το πληροφορήθηκε ο Κύπριος Μιχάλης Γεωργάλλας και έψαξε να τη βρει στα εκθέματα του Κυπριακού Μουσείου. Ματαίως… Τελικά οι αρμόδιοι την εντόπισαν στις αποθήκες του Μουσείου, ευτυχώς σε άριστη κατάσταση.


Ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την εξελικτική βιολόγο δρ Σούζαν Σουλτς, του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, δημοσίευσε μελέτη που αναδεικνύει ότι φάλαινες και δελφίνια ζουν σε κοινωνίες, μιλούν τοπικές διαλέκτους και κουτσομπολεύουν μεταξύ τους …
Η νέα αυτή, διεθνής επιστημονική μελέτη αναδεικνύει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά των κητωδών και τα συνδέει με τον μεγάλο εγκέφαλό τους, που υπολογίζεται ότι στους φυσητήρες (είδος φάλαινας) είναι εξαπλάσιος από του ανθρώπου…


O Πρόεδρος Τραμπ πήρε τηλέφωνο σύζυγο αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε σε ενέδρα στα σύνορα του Νίγηρα με το Μάλι για να τη συλλυπηθεί, λέγοντάς της: «Ήξερε σε τι είχε δεσμευθεί». Το γράφω χωρίς σχόλια, για να μην πάω κόντρα «στην άδολη αγάπη» που εκδηλώνεται από την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση προς τον πλανητάρχη.


Η περίφημη φετινή καντίνα στην πανέμορφη παραλία του Μύρτου, με την οποία διεκδίκησε την απονομή της Γαλάζιας Σημαίας ο Δήμος Κεφαλονιάς…


Σχολιάστε εδώ