Σαν… δημοσίους υπαλλήλους αντιμετωπίζουν<br>συνταξιοδοτικά τους τέως βουλευτές

Σαν… δημοσίους υπαλλήλους αντιμετωπίζουν
συνταξιοδοτικά τους τέως βουλευτές

-Τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών Κ. Πυλαρινός και ζητά παρέμβαση του πρωθυπουργού

Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει πολλοί πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται μάλιστα σε προχωρημένη ηλικία, εξαιτίας των δραματικών περικοπών στις συ­ντάξεις τους. Τώρα, μάλιστα, με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου οι συντάξεις τους θα μειωθούν ακόμα περισσότερο και τα πράγματα γι’ αυτούς θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε με διαδοχικές επιστολές που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση ο πρόεδρος της Ένωσης τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών Κων. Πυλαρινός, ο οποίος τονίζει ότι οι πρώην βουλευτές αντιμετωπίζονται από το κράτος ως… δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς να λαμβάνει κανένας υπόψη του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λειτουργήματός του και τον συνταγματικά καθορισμένο και αναγνωρισμένο θεσμικό τους ρόλο.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Πυλαρινός, οι βουλευτές θα υπάγονται πλέον στον ΕΦΚΑ και θα καταβάλλουν εκεί τις εισφορές τους και όχι στη Βουλή, ή στο Δημόσιο, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Έτσι, ο υπολογισμός και επανυπολογισμός των βουλευτικών χορηγιών (συντάξεων) μέσω των όποιων «ερμηνειών» των μανδαρίνων θα αλλάξει και δεν θα έχει καμία σχέση με το διαχρονικά ισχύον ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς των βουλευτών.

Για να αποφευχθούν όλα αυτά, ο κ. Πυλαρινός ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής να γίνει νομοθετική ρύθμιση του θέματος και να μη μπουν οι βουλευτές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων.

Για την ενημέρωση των μελών της και συζήτηση για τα τεκταινόμενα, αλλά και τους τρόπους αντίδρασης, η Ένωση τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κ. Πυλαρινός, με επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, την περασμένη εβδομάδα, τον καλεί να παρέμβει για να αντιμετωπιστούν οι υπερβολές και να αποκατασταθεί το δίκαιο, όπως αναφέρει. Υπογραμμίζει δε, ότι έχει ζητήσει τέσσερις φορές συνάντηση μαζί του, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει καμία απάντηση.


Σχολιάστε εδώ