Η ΑΕΚ υστερούσε σε χρήμα,  αλλά υπερτερούσε σε καρδιά…

Η ΑΕΚ υστερούσε σε χρήμα, αλλά υπερτερούσε σε καρδιά…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Η ποδοσφαιρική Ευρώπη από το βράδυ της Πέμπτης… έμαθε ξανά την ΑΕΚ. Κόντρα σε μια από τις πιο βαριές φανέλες, όπως αυτή της Μίλαν, η «Ένωση» έκανε ένα μεγάλο ματς, πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και πάνω από όλα επιβεβαίωσε πως μετά την Ελλάδα χτίζει ξανά χαρακτήρα και στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ τέτοια ημέρα το 2013 αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική, πριν από τρία χρόνια οι Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος φορούσαν τη φανέλα της στη Β’ Εθνική, ενώ τώρα ξεκίνησαν βασικοί στο «Σαν Σίρο»! Μιλάμε για τεράστια πρόοδο.

Η αναμέτρηση με τη Μίλαν θεωρούνταν το απόλυτο κρας τεστ στην ευρωπαϊκή επιστροφή της ΑΕΚ. Από τους πρώτους που το κατάλαβαν ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος αποδείχθηκε ότι το εννοούσε, όταν την παραμονή του αγώνα δήλωνε πως η ομάδα του θα κατεβεί στο «Σαν Σίρο» για να παίξει μπάλα και όχι… ταμπούρι! Και η ΑΕΚ πήρε το «Χ», χτυπώντας στα ίσα το ματς και όχι με… «πούλμαν». Και αυτό είναι το σημείο σύγκρισης με την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όσο κι αν στην παρούσα φάση οι συγκρίσεις των Καταλανών με τους Μιλανέζους δεν είναι και πολύ δόκιμες. Διότι πολλές φορές η διαφορά σε παρόμοια παιχνίδια είναι η εικόνα σου στο γήπεδο.

Και κάτι ακόμα που δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας της ΑΕΚ. Το καλοκαίρι οι κινέζοι ιδιοκτήτες της Μίλαν ξόδεψαν 200.000.000 σε μεταγραφές. Και αν βάλουμε δίπλα δίπλα το ρόστερ των δύο ομάδων, ο MVP Ανέστης κοστίζει 600.000, ενώ ο Ντοναρούμα 25.000.000! Ο Μπακάκης 500.000, ενώ ο Καλάμπρια 4.000.000. Ο σούπερ σταρ Μπονούτσι 40.000.000, ενώ ο Βράνιες 800.000. Κι όμως το βράδυ της Πέμπτης η ΑΕΚ πήρε παλικαρίσιο βαθμό που θα μπορούσε να ήταν και τρίποντο. Γιατί στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν μπάλα μόνο τα χρήματα αλλά και η καρδιά…


Σχολιάστε εδώ