Τα λάθη που αποτρέπουν τους αρχάριους από την επένδυση σε δυαδικές επιλογές

Τα λάθη που αποτρέπουν τους αρχάριους από την επένδυση σε δυαδικές επιλογές

Στις μέρες μας, το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με διάφορες ευκαιρίες, για να κερδίσει κανείς χρήματα από το σπίτι, χωρίς να αφήσει το ζεστό του σπιτάκι. Δυστυχώς όμως, οι περισσότερες από αυτές τις ευκαιρίες αποτελούν φύκια κι όχι μεταξωτές κορδέλες. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μία μέθοδος, η οποία είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα, αξιόπιστη και χρήσιμη. Αυτή η μέθοδος είναι ουσιαστικά οι Δυαδικές Επιλογές.

Σύμφωνα με στατιστικές, ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων ενδιαφέρονται πλέον για τις επενδύσεις σε δυαδικές επιλογές. Όμως, δεν μπορούν όλοι να βρουν το κλειδί της επιτυχίας. Ποιος είναι ο λόγος των αποτυχιών στις δυαδικές επιλογές; Ποιες ενέργειες των επενδυτών τους οδηγούν σε χρηματικές απώλειες; Είναι γεγονός, ότι η βασική αιτία που οι επενδυτές δεν μπορούν να βγάλουν κέρδος από τις δυαδικές επιλογές είναι ότι δεν έχουν επενδύσει με το σωστό χρηματομεσίτη ή ότι κάνουν ένα από τα παρακάτω λάθη.

Σε αυτό το άρθρο, έχω προσπαθήσει να προσδιορίσω τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι αρχάριοι επενδυτές στις δυαδικές επιλογές, με βάση τη δική μου προσωπική εμπειρία. Δεν θα προσπαθήσω μόνο να εντοπίσω τα λάθη, αλλά θα δείξω και τι έχω διδαχτεί από αυτά. Ελπίζω, ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη.

Η ιστορία αυτή ξεκινά από τότε που ένας καλός μου φίλος, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και ήρθε να με επισκεφτεί ένα καλοκαίρι πριν από λίγα χρόνια. Είμαστε φίλοι από τα παιδικά μας χρόνια και δεν τον είχα δει για τουλάχιστον 10 χρόνια, αφότου δηλαδή έφυγε για την Αμερική, για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια. Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε να μείνουμε σε επαφή όλα αυτά τα χρόνια.

Εγώ ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με τη δουλειά του. Ήξερα μόνο, ότι ασχολείται με τα οικονομικά. Μια μέρα όμως, κι ενώ ήμασταν στο δρόμο για μια συνάντηση, μιλήσαμε για τη ζωή και τη δουλειά του. Τότε ήταν που μου είπε για τις δυαδικές επιλογές. Μου εξήγησε, ότι οι δυαδικές επιλογές αποτελούν μια οικονομική ευκαιρία, η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις πολλά χρήματα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να προβλέψεις σωστά σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η τιμή ενός επενδυτικού προϊόντος – προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Του απάντησα ότι μου φαίνεται αρκετά δύσκολο. Γέλασε και μου είπε, ότι μπορώ να βγάζω λεφτά χωρίς να βγαίνω από το σπίτι μου. Χρειαζόμουν μόνο έναν υπολογιστή και σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Φυσικά, η ιδέα του να βγάζω πολλά χρήματα μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Γι’ αυτό αποφάσισα να ρίξω μια πιο σοβαρή ματιά στις δυαδικές επιλογές.

Αρχικά, όλα ήταν εύκολα και κατανοητά. Κέρδισα ακόμα και λίγα χρήματα. Τα προβλήματα όμως άρχισαν, όταν αποφάσισα να αρχίσω να κάνω επενδύσεις με μεγαλύτερα ποσά. Έχασα λοιπόν όλες μου τις επενδύσεις. Σε πρώτη φάση, ούτε καν συνειδητοποίησα ότι ήταν δικό μου το λάθος. Πέρασα πολλές ώρες, διαβάζοντας σε ειδικά φόρουμ, συζητώντας με το φίλο μου και άλλους επενδυτές και προσπάθησα να καταλάβω τι έκανα λάθος. Και κατάλαβα.

Ουσιαστικά, οι αρχάριοι επενδυτές κάνουν λάθη 2 βασικών τύπων – συναισθηματικά και τεχνικά. Καθώς όχι όλοι συνειδητοποιούν ότι οι δυαδικές επιλογές δεν είναι παιχνίδι, είναι μια δουλειά που απαιτεί εξυπνάδα. Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή!

Βελτίωνε τις γνώσεις σου κάθε μέρα

Όταν ο φίλος μου με παρακίνησε να ασχοληθώ με τις δυαδικές επιλογές, άρχισα να διαβάζω οτιδήποτε έβρισκα στα φόρουμ και γενικότερα στο Ίντερνετ. Αφότου διάβασα μόνο πολύ λίγες πληροφορίες, ξεκίνησα τις επενδύσεις σε δυαδικές επιλογές, κάτι που ήταν μεγάλο λάθος. Οι αρχάριοι είναι πολύ αφελείς, πιστεύοντας ότι μπορούν όντως να ξεκινήσουν τις επενδύσεις χωρίς προετοιμασία, ενώ από την άλλη, κάποιοι χρηματομεσίτες αναζητούν ακριβώς τέτοια άτομα – άπειρους επενδυτές, για να κερδίζουν από τα λάθη τους. Κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν. Για το λόγο αυτό, σε πολλές χρηματομεσιτικές σελίδες δεν θα βρείτε εκπαιδευτικό υλικό ή άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Ωστόσο, δεν δουλεύουν όλοι οι χρηματομεσίτες με αυτό τον ύπουλο τρόπο. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο σας μέλημα: να βρείτε έναν αξιόπιστο χρηματομεσίτη, ο οποίος θα είναι συνεργάτης σας και θα σας βοηθά, χωρίς να προσπαθεί να σας παραπλανήσει, βασιζόμενος στην απειρία σας.

Να λοιπόν γιατί μια μέρα επισκέφτηκα τον ιστότοπο της χρηματομεσιτικής εταιρείας Binatex και τελικά συνειδητοποίησα όλα μου τα λάθη. Στον ιστότοπο της Binatex βρήκα πλήθος πληροφοριών και εκπαιδευτικών υλικών, καθώς και συμβουλές για τις δυαδικές επιλογές. Η Binatex αποτελεί έναν πραγματικό αξιόπιστο χρηματομεσίτη. Διαθέτει άδεια λειτουργίας και παρέχει τους πιο διαφανείς και ευνοϊκούς όρους επένδυσης. Επίσης, διαθέτει πολύ καλή φήμη ανάμεσα στους έμπειρους επενδυτές. Να γιατί την επέλεξα και συνεχίζω να την επιλέγω.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι στρατηγική

Όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, οι δυαδικές επιλογές είναι ένα είδος έξυπνης επένδυσης. Για να φτάσετε στην επιτυχία και να κερδίσετε χρήματα, ενώ διαπραγματεύεστε με τις δυαδικές επιλογές, θα πρέπει να αναπτύξετε μια στρατηγική διείσδυσης στην αγορά. Καταλαβαίνω ότι οι πιο ισχυρές στρατηγικές εφευρίσκονται κατά την ώρα της μάχης, όμως είναι λάθος να ξεκινήσετε τις επενδύσεις χωρίς στρατηγική. Αν εγώ είχα μια στρατηγική στην αρχή, δεν θα έκανα τόσα λάθη και δεν θα είχα χάσει όλες μου τις επενδύσεις.

Υπάρχουν πολλές κλασσικές στρατηγικές, θα πρέπει να τις διαβάσετε και να προσπαθήσετε να αναλύσετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τη δική σας στρατηγική. Θα χρειαστείτε μια δυνατή μέθοδο για τις επενδύσεις, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε σωστές προβλέψεις για την κατεύθυνση της τιμή. Επιπλέον, χρειάζεται να εφαρμόσετε μια στρατηγική που θα καταλαβαίνετε πολύ καλά και θα σας αυξήσει τις πιθανότητες για κέρδος.

Επιπλέον, οι σωστοί μεσίτες συμβουλεύουν να ελέγξετε τη στρατηγική σας, χρησιμοποιώντας ένα demo λογαριασμό (για παράδειγμα, η Binatex διαθέτει αυτή τη δυνατότητα), ώστε να μάθετε πώς να κάνετε επενδύσεις. Και το σημαντικότερο; Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Μην αφήνετε τα συναισθήματα να σας ελέγχουν, κατά τη διάρκεια των επενδύσεων

Η συμπεριφορά σας στην αγορά εξαρτάται από τη συναισθηματική σας κατάσταση. Αν έχετε ενοχληθεί ή κουραστεί, δεν μπορείτε να είστε συγκεντρωμένοι. Με άλλα λόγια, τα συναισθήματά σας παίζουν ζωτικό ρόλο στις ενέργειές σας και μπορούν να σας κάνουν να χάσετε χρήματα. Ενώ επενδύετε λοιπόν, πρέπει να ξεχάσετε συναισθήματα, όπως φόβος, θυμός, ευφορία ή αναστάτωση.

Μάθετε να παραμένετε ψύχραιμοι! Πρέπει να ξεκινήσετε να επενδύετε με καθαρό μυαλό και υπομονή.

Για παράδειγμα, όταν έκανα επενδύσεις με το demo λογαριασμό, ήξερα ότι τα χρήματα δεν είναι αληθινά και δεν φοβόμουν να τα χάσω. Ένιωθα ενθουσιασμένος, αλλά χωρίς το αίσθημα του φόβου. Όταν άρχισα να επενδύω με πραγματικά λεφτά, κατάλαβα ότι ο φόβος της απώλειας χρημάτων ήταν κάτι που με εμπόδιζε. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, για να πάρω τις σωστές αποφάσεις.

Ο φόβος είναι ένα από τα δυσκολότερα συναισθήματα για διαχείριση και όταν βγαίνει εκτός ελέγχου σε κάνει να χάνεις το μυαλό σου και τα λεφτά σου. Είναι φυσικό να φοβάστε, αλλά όλα με μέτρο.

Βρείτε την πιο εύκολη πλατφόρμα επενδύσεων

Οι επιτυχημένες διαπραγματεύσεις εξαρτώνται από την ταχύτητα του παρόχου, γιατί αν η ταχύτητα είναι αργή, μέχρι να βρείτε το σωστό κουμπί και τι να κάνετε, θα χάσετε τη σωστή στιγμή για μια καλή επένδυση. Να γιατί πολλά λογισμικά επενδύσεων είναι τόσο δύσκολα, για να προκαλούν απώλειες χρημάτων. Ελέγξτε προσεκτικά και βρείτε την καλύτερη πλατφόρμα. Για παράδειγμα, η Binatex δεν έχει αγοράσει κάποιο έτοιμο πρόγραμμα, αλλά διαθέτει το δικό της εξελιγμένο λογισμικό. Η συγκεκριμένη χρηματομεσιτική πλατφόρμα αποτελεί την πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή, ενώ ποτέ δεν υπερφορτώνεται. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους επέλεξα τη Binatex, χωρίς κανένα δισταγμό.

Φτάνοντας στο τέλος λοιπόν, θέλω να σας πω ότι προσπάθησα να σας παρουσιάσω τα πιο «χοντρά» λάθη που κάνουν οι αρχάριοι και όχι μόνο. Αυτά τα λάθη είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί δεν φτάνουν στην επιτυχία. Αν καταφέρετε να αποφύγετε αυτά τα λάθη, τότε θα δείτε ότι πολύ γρήγορα οι δυαδικές επιλογές θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας.

 


Σχολιάστε εδώ