STOP: AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

STOP: AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

@ Η ακίνητη περιουσία, ιδιοκτησίας του ΝΑΤ, μεταβιβάζεται στον ΕΦΚΑ, έπειτα από διαπιστωτική πράξη της υπουργού Εργασίας, κ. Έφης Αχτσιόγλου, κάνοντας χρήση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016).
@ Ο σύλλογος των συνταξιούχων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας αναφέρει ότι μειώθηκαν οι συντάξεις των μελών του γιατί δεν υπήρξε η απαιτούμενη αναλογιστική μελέτη.
@ Ξεκίνησε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και λήγει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 15:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.
@ Νέο «χαράτσι» θα επιφέρουν οι μεγάλες αυξήσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, λόγω της αλλαγής της βάσης υπολογισμού τους από το 2018 (το «ΠΑΡΟΝ», πρώτο, το είχε επισημάνει μήνες πριν).
@ Έως και πέντε μήνες ασφαλιστικό χρόνο -από επίσχεση εργασίας- θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, ενώ μέχρι σήμερα ήταν ένας μήνας.
@ Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στέλλα Βρακά, δεν χρειάζεται καμιά νομική ή διοικητική ενέργεια για την επιστροφή αναδρομικών από τον κλάδο υγείας. Δηλαδή δίδονται βάσιμες ελπίδες στους συνταξιούχους που παρανόμως τους είχαν κρατήσει χρήματα (από το 2010) υπέρ ΕΟΠΥΥ, λόγω λάθους στην ερμηνεία μνημονιακού νόμου, για επιστροφή των χρημάτων τους.


Η επιδότηση στα «μπλοκάκια»

Επιδότηση έως και 350 ευρώ τον μήνα για την κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών προβλέπει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αφορά τους εργοδότες που θα μετατρέψουν τους αμειβόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς. Ακόμη, η σχετική απόφαση ορίζει ότι το ανώτατο όριο ποσού επιχορήγησης για το δώρο Χριστουγέννων ορίζεται σε 350 ευρώ και για το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας σε 175 ευρώ. Το όριο των 350 ευρώ θα αφορά μόνο εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και είναι σχεδιασμένο να
καλύψει τις ανάγκες περίπου 40.000 εργαζομένων που σήμερα αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Το πρόγραμμα θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για την τριετία 2018-2020.


Σχολιάστε εδώ