Πώς έγινε η πληρωμή των 4.195 συντάξεων

Πώς έγινε η πληρωμή των 4.195 συντάξεων

Σ ε εκκαθαρίσεις -κατά κύριο λόγο- μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα προχώρησε ο ΕΦΚΑ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, για να μπαλώσει τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων από την ολιγωρία στην έκδοση των σχετικών εγκυκλίων του υπουργείου Εργασίας, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017 πληρώθηκαν 183.430 νέες συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ), ύψους 1,439 δισ. ευρώ. Ο ΕΦΚΑ προχώρησε, την Τρίτη, σε εμβόλιμη πληρωμή 4.195 νέων κύριων συντάξεων, ύψους 12,651 εκατ. ευρώ.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο, αυτή η πληρωμή εντάσσεται στο πλαίσιο και άλλων, εμβόλιμων, νέων συνταξιοδοτικών παροχών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Στο μεταξύ, οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ θα συνεχίζουν να δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα για να βγαίνουν οι χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις. Βέβαια υπάρχουν δύο ερωτηματικά: α. Τις επόμενες μέρες της εβδομάδας οι εργαζόμενοι θα έχουν τις ανάλογες δυνάμεις για να είναι αποδοτικοί; β. Οι εγκύκλιοι, που δεν είχαν βγει από το υπουργείο Εργασίας όλο το προηγούμενο διάστημα, πότε πρόλαβαν να εκδοθούν και φυσικά να ενημερωθούν όσοι εργάζονται στη διεύθυνση απονομής των συντάξεων;
Τον Ιούνιο και βλέπουμε
Ο στόχος της εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων μέχρι το φθινόπωρο του 2017 είναι ανέφικτος και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018, όπως παραδέχτηκε η υπουργός κ. Αχτσιόγλου. Δήλωσε, πάντως, ότι δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο στην καταβολή δόσεων στήριξης λόγω των εκκρεμοτήτων στην καταβολή κύριων συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι οφειλές μειώνονται σταθερά.


Σχολιάστε εδώ