Να ’ναι καλά οι μπούφοι

Να ’ναι καλά οι μπούφοι

• Οι περιπέτειες των επενδύσεων στην Ελλάδα δεν έχουν τελειωμό…

Το τέρας της γραφειοκρατίας, ο μπαμπούλας του ΚΑΣ και στο βάθος οι οικολόγοι.
Επένδυση αιολικού πάρκου στον Καφηρέα της Εύβοιας κινδυνεύει ύστερα από προσφυγή οικολόγων κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην οποία υποστηρίζουν ότι στην περιοχή ενδημεί ο μπούφος, που θεωρείται προστατευόμενο είδος…


Η στήλη, λόγω παραχώρησης της θέσης της την προηγούμενη εβδομάδα στο πρόβλημα της Μονής Κηπουραίων, καθυστερημένα δίνει συγχαρητήρια στον κεφαλονίτη πρωταθλητή της Άρσης Βαρών Βαγγέλη Γαλιατσάτο.


Σκοτούρες για τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, που βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας. Ισραηλινοί πράκτορες ανέκριναν στο Λονδίνο τον μεγιστάνα των ΜΜΕ και παραγωγό ταινιών του Χόλιγουντ Άρνον Μίλτσαν, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία του ισραηλινού πρωθυπουργού. Από τον Μίλτσαν ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα διάφορα δώρα που έκανε στο πρωθυπουργικό ζεύγος του Ισραήλ. Στο στόχαστρο όμως βρίσκεται και η σύζυγος του Νετανά­χιου καθώς υπάρχουν υποψίες ότι χρησιμοποίησε κρατικά χρήματα για την οργάνωση προσωπικών γευμάτων, με τον γενικό εισαγγελέα του Ισραήλ να ετοιμάζεται να της ασκήσει δίωξη για απόκτηση αγαθών μέσω απάτης και κατάχρηση εμπιστοσύνης. Φαίνεται ότι εκεί δεν υπάρχει ανοχή στα παραπτώματα των πολιτικών.


Στην Αφρική, στη Ζιμπάμπουε, δημοσιογράφος κρατήθηκε γιατί αποκάλυψε ότι η σύζυγος του Προέδρου της χώρας χάρισε χρησιμοποιημένα εσώρουχα και νυχτικιές της σε άτομα που στηρίζουν το κόμμα που κυβερνάει. Κατηγορίες δεν του έχουν ακόμη απαγγελθεί γιατί ψάχνουν πώς ακριβώς θα τις διατυπώσουν…


Σύμφωνα με έρευνα δεκαπλασιάσθηκε παγκοσμίως ο αριθμός των παχύσαρκων παιδιών και εφήβων από το 1975 και μάλιστα σε χώρες με μεσαίο και χαμηλό επίπεδο πλούτου. Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν ανεπάρκεια σωματικού βάρους βρίσκονται στην κορυφή. Το 2016 124 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι θεωρούνταν παχύσαρκοι, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στα υποσιτισμένα ξεπερνούσε τα 192 εκατομμύρια. Και η παχυσαρκία και ο υποσιτισμός σ’ αυτές τις ηλικίες θεωρούνται εξίσου επικίνδυνα και οι ειδικοί το επισημαίνουν.
Πραγματικά, δεν έχει καμιά σημασία αν θα πεθάνεις από υποσιτισμό ή από υπερσιτισμό. Το αποτέλεσμα μετράει…


Δεν πρόλαβε να πέσει ο κουρνιαχτός του τρομερού μακελειού στο Λας Βέγκας και ο μεν Λευκός Οίκος, με ανακοίνωσή του, τόνισε ότι δεν θα πάρει απόφαση εν θερμώ για την οπλοκατοχή, οι δε λάτρεις των όπλων έσπευσαν να προμηθευτούν, με τον φόβο της απαγόρευσης, το εξάρτημα με το οποίο ο μακελάρης είχε μετατρέψει τα όπλα του για να ρίχνουν εκατοντάδες σφαίρες συνεχόμενα με ένα πάτημα της σκανδάλης…

Σε συνέντευξή του στους «New York Times» ο ρεπου­μπλικάνος γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ άσκησε έντονη κριτική στον Πρόεδρο Τραμπ σημειώνο­ντας ότι συμπεριφέρεται σαν να είναι σε ριάλιτι σόου, ενώ ρισκάρει να οδηγήσει την Αμερική «στον δρόμο προς τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Ο Κόρκερ είχε χρηματίσει σύμβουλος του Τραμπ για ζητήματα εθνικής ασφάλειας κατά την προεκλογική περίοδο και ήταν από τους επικρατέστερους για την αντιπροεδρία ή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Οι σχέσεις του Τραμπ με τον γερουσιαστή έχουν επιδεινωθεί λόγω της επικριτικής στάσης του σε ενέργειες και δηλώσεις του Προέδρου, ο οποίος αντέδρασε με ολομέτωπη επίθεση και προσωπικές αναφορές εναντίον του σε ιστότοπο την Κυριακή. Δεν πέρασε μία ώρα και ο Κόρκερ, απαντώντας στον ίδιο ιστότοπο, είπε: «Είναι ντροπή το ότι ο Λευκός Οίκος έχει γίνει παιδικός σταθμός για ενηλίκους. Προφανώς κάποιος δεν πήγε στη βάρδια του το πρωί».


Στην ελληνική μυθολογία τον Άρη, τον θεό του πολέμου, μόνο μία γυναίκα κατάφερε, έστω και για λίγο, να τον «φέρει βόλτα», η Αφροδίτη.
Σε μελέτη που έχει στα χέρια της η ΝΑΣΑ υποστηρίζεται ότι επανδρωμένη αποστολή στον «κόκκινο πλανήτη», τον Άρη, θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας αν το πλήρωμα αποτελείται μόνον από γυναίκες. Την αποκάλυψη αυτή έκανε η Έλεν Σέρμαν, η πρώτη Βρετανίδα που ταξίδεψε στο διάστημα στις αρχές του 1990.
Η αποστολή στον Άρη, που θα πρέπει να συμβιώσει σε ένα μικρό σκάφος για τουλάχιστον 18 μήνες, σύμφωνα με την έρευνα, θα έχει μεγαλύτερες ελπίδες επιτυχίας αν αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες. Περίεργα πράγματα… Και δεν θα μαλλιοτραβηχτούν;
Εκτός και αν αυτό δεν το επιτρέπει ο περιορισμένος χώρος…


Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Αγγλία περισσότεροι από ένας στους τέσσερις κατοίκους του Λονδίνου, παρόλο που δουλεύουν, ζουν στα όρια της φτώχειας εξαιτίας των καθηλωμένων μισθών και της υπέρογκης αύξησης των ενοικίων. Σύμφωνα με την έρευνα 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη φτώχεια στο Λονδίνο, μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος του ενοικίου, το μέσο κόστος του οποίου φτάνει τις 1.800 στερλίνες -2.010 ευρώ- τον μήνα.


Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βραζιλία ανακοίνωσαν ότι έχουν αποδείξεις ότι το Ρίο ντε Τζανέιρο δωροδόκησε μέλη της ΔΟΕ προκειμένου να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και συνέλαβε τον επικεφαλής της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας Κάρλος Άρτουρ Νούζμαν και τον γενικό διευθυντή Λεονάρντο Γκρίνερ. Επειδή το ταγκό το χορεύουν πάντα δύο, τα ονόματα των «Αθανάτων» δεν θα τα μάθουμε; Δεν θα υπάρχουν συνέπειες γι’ αυτούς;


 


Σχολιάστε εδώ