Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ της εβδομάδας

Οι… έντιμοι!

Μας έχουν βάλει την ταμπέλα ότι οι Έλληνες είμαστε οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά στον κόσμο όλο. Έλα, όμως, που τώρα τελευταία βγαίνουν στη φόρα οι μεγάλοι της ΕΕ, που είναι πρωταθλητές στις κομπίνες…
Αποκαλύφθηκε προχθές, από τα αποτελέσματα της χρήσης του 2016 της μητρικής εταιρείας της eBay στις ΗΠΑ, η εκτεταμένη φοροδιαφυγή της βρετανικής θυγατρικής της, η οποία δήλωσε έσοδα 264 εκατ. δολ., όταν στον ισολογισμό της μητρικής τα έσοδα από τις δραστηριότητες στη Βρετανία εμφανίζονται να είναι 1,3 δισ. δολ. Κατόπιν αυτού το βρετανικό ΣΔΟΕ έπιασε δουλειά…


Δεν υστερεί η τοπική αυτοδιοίκηση σε διαφθορά, και μάλιστα σε επίπεδο δημάρχων. Αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης Χριστόδουλος Οικονομίδης είχε αδήλωτα εισοδήματα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία απέκρυπτε σε τραπεζικούς του λογαριασμούς. Ήδη του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».


Μετά βαΐων και κλάδων υποδέχθηκε, όπως μαθαίνω, ο γαλάζιος βουλευτής Ευβοίας Σ. Κεδίκογλου τον Άδ. Γεωργιάδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χαλκίδα. Φωτογραφίες, παράτες, αναρτήσεις στα social media κ.λπ. Κι όλα αυτά αμέσως μετά την καθαίρεση του δεύτερου από τη θέση του τομεάρχη Άμυνας. Σαν να ήθελε ο βουλευτής να στείλει μήνυμα στα κεντρικά, δείχνοντας με ποιου το μέρος θα πάει αν προκύψει «θέμα» κάποια στιγμή.


Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου ενισχύει το κεντροδεξιό άνοιγμα του Μητσοτάκη και τον ευρωπαϊκό… εκσυγχρονισμό της ΝΔ, υποστήριξαν σε σύσκεψη που έγινε πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης, η Ντόρα, η Νίκη Κεραμέως και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Κι έτσι έβαλαν πλάτη στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή των πάντων. Με πρώτο τον θεσμό της οικογένειας, όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή της η Ιεραρχία.


Πλώρη για τον Δήμο της Πάτρας βάζει ο πρώην βουλευτής Αλέκος Χρυσανθακόπουλος. Αύριο, Δευτέρα, στις 7 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Αστήρ» θα γίνει η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της Κίνησης «Πάτρα, διεθνής, επισκέψιμη, ανθρώπινη, σύγχρονη πόλη». Μας καλεί όλους να συμφωνήσουμε σε ένα καλά επεξεργασμένο, καινοτόμο, άμεσα υλοποιήσιμο αναπτυξιακό σχέδιο.


Σχολιάστε εδώ