Με τη βούλα της κυβέρνησης νομιμοποιείται ανύπαρκτη μειονότητα

Με τη βούλα της κυβέρνησης νομιμοποιείται ανύπαρκτη μειονότητα

O εξωφρενικός
[email protected]


-Μπροστά μας θα τα βρούμε…

Ψήφισαν την τροπολογία Κοντονή, άλλοι για να μην κλονισθεί η κυβέρνηση, άλλοι επειδή πιστεύουν ότι πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με μια από τις γνωστές και αποστειρωμένες από τη διεθνή πολιτική αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Ας μη μας κοροϊδεύουν όμως.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (πλην της κ. Ν. Κασιμάτη και των μουσουλμάνων βουλευτών του) και τους ΑΝΕΛ (όλους, αφού ο κ. Δ. Καμμένος έκανε τη φασαρία του αλλά τελικά αποδέχθηκε τις υποτιθέμενες διαβεβαιώσεις του κ. Κο­ντονή, οι οποίες δεν έχουν καμιά απολύτως αξία), οι οποίοι πρέπει να παραδεχθούν τουλάχιστον ότι γνωρίζουν τι ψήφισαν.

Με την τροπολογία, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος, οι οργανώσεις που έχουν δικαιωθεί στο ΕΔΑΔ, «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος «Τούρκων» Γυναικών Νομού Ροδόπης, ο Σύλλογος Νεολαίας Μειονότητας Νομού Έβρου αλλά και η Στέγη «Μακεδονικού» Πολιτισμού, θα προσφύγουν και πάλι στα οικεία πρωτοδικεία για την εγγραφή τους στα σχετικά μητρώα. Εφόσον απορριφθεί και πάλι το αίτημά τους θα ξεκινήσει νέος δικαστικός αγώνας και κάποια στιγμή θα καταλήξει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο, που όμως πλέον θα πρέπει να λάβει υπόψη του την ετυμηγορία και το δεδικασμένο του ΕΔΑΔ, που έχει απορρίψει πλήρως την επιχειρηματολογία των ελλήνων δικαστών για την απαγόρευση λειτουργίας συλλόγων με τον όρο «τουρκικός» στον τίτλο τους. Και όχι μόνο όσα αναφέρει ήδη η ευρωπαϊκή σύμβαση για θέματα δημόσιας ασφάλειας και τάξης, αλλά έχει απορρίψει ακόμη και το επιχείρημα ότι παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάννης, που είχαν επικαλεσθεί τα ελληνικά δικαστήρια.

Και αυτή δυστυχώς ήταν η «θωράκιση» που, υποτίθεται, ετέθη προκειμένου να πειστούν οι δύσπιστοι και να ψηφισθεί η τροπολογία.

Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Με την τροπολογία Κοντονή ανοίγει ο δρόμος ώστε σε τρία, τέσσερα, έξι χρόνια νόμιμα θα λειτουργούν σύλλογοι που θα έχουν οποιονδήποτε εθνικό προσδιορισμό στον τίτλο τους, που θα παραπέμπει έτσι στην ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Γιατί την καταψήφισαν οι μειονοτικοί βουλευτές; Μα, επειδή η εντολή ήταν να ζητήσουνε όχι να δοθεί απλώς η δυνατότητα επανεξέτασης της υπόθεσης οργανώσεων όπως η «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης αλλά να υιοθετηθεί αμέσως η απόφαση του ΕΔΑΔ και να επιτραπεί η λειτουργία της…
Νόμος περί μειονοτήτων συζητείται αυτές τις ημέρες στην Αλβανική Βουλή και ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέδρασε με σφοδρότητα, καθώς υπάρχουν πολλά γκρίζα σημεία στην πρόταση της κυβέρνησης Ράμα, που σχεδόν αποκλειστικά στρέφονται εναντίον της ελληνικής μειονότητας, από την Αθήνα άκρα του τάφου σιωπή… Ή για μεγαλύτερη ακρίβεια: Απορία ψάλτου, βηξ.


Φιλιππινέζες του Ερντογάν έγιναν οι Σέρβοι

Πόση θλίψη προκαλεί η εικόνα των αδελφών ομόδοξων Σέρβων να προσκυνούν και να «ξεβρακώνονται» εμπρός στον Σουλτάνο Ερντογάν; Στην επίσκεψή του στη Σερβία δεν ήταν μόνο η στιγμή αυτογελοιοποίησης του σέρβου ΥΠΕΞ, που στο επίσημο γεύμα πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε ένα τραγούδι στα τουρκικά για να ευχαριστήσει τον κ. Ερντογάν και τη συνοδεία του. Το πιο θλιβερό είναι ότι του οργάνωσαν επίσκεψη-περιοδεία στο Νόβι Παζάρ, που ζουν μουσουλμάνοι, οι οποίοι κατά εκατοντάδες τον υποδέχθηκαν με τουρκικές σημαίες και με πλακάτ υπέρ της Τουρκίας και του Σουλτάνου… Και τελικά δεν ήταν και τόσο μεγάλο το ποσό που υποσχέθηκε για επενδύσεις, καθώς δεν ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια… Αλλά η τουρκική διείσδυση στα Βαλκάνια είναι κάτι που μας αφορά άμεσα…


Στόχος οι Ρομά…

Ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη και επιτρέπει, εάν δεν καθοδηγεί κιόλας, την τουρκοποίηση των Ρομά στη Θράκη μέσω και της θρησκείας; Οι Ρομά δεν φημίζονται για τη θρησκευτική προσήλωσή τους και για τον λόγο αυτό εξάλλου σπανίως θα δείτε τζαμί ή μουσουλμανικές τελετές σε οικισμό των Ρομά. Η πίεση που υπάρχει καιρό τώρα από το τουρκικό προξενείο και τους ψευδομουφτήδες αποσκοπεί στο να βάλουν πόδι στους οικισμούς αυτούς.
♦ Θα αναφερθούμε και πάλι στο Δροσερό, που αποτελεί case study της επιχείρησης τουρκοποίησης της Θράκης. Αφού επιτράπηκε λοιπόν να λειτουργήσει παράνομο τζαμί, ξαφνικά, με επιδότηση πιθανότατα και της Πολιτείας, κατασκευάζεται κανονικό τζαμί, με την πρόθεση να δοθεί στον νόμιμο μουφτή. Το αποτέλεσμα θα το προβλέψουμε από τώρα: Η νόμιμη μουφτεία δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει το τζαμί αυτό και σιγά σιγά οι Ρομά που θα στρέφονται στη θρησκεία θα καταλήξουν στην «αγκαλιά» του ψευδομουφτή και των ανθρώπων του προξενείου, που διαθέτουν και σημαντικούς πόρους…
Και εμείς θα αναρωτιόμαστε «τις πταίει» για τη Θράκη.


Πέρα βρέχει

Για το περιουσιακό θέμα στη Χειμάρρα, είδαμε καμιά τριανταριά άτομα να διαμαρτύρονται στη συνάντηση που είχαν στελέχη της μειονότητας με δύο υπουργούς της κυβέρνησης.
♦ Είτε η υπόθεση αφορά πολύ λίγους έλληνες μειονοτικούς, είτε δεν ενδιαφέρονται για τη διεκδίκηση και διάσωση των περιουσιών τους, είτε τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως μαθαίναμε όλο το προηγούμενο διάστημα.
♦ Και τελικά, διαβάζοντας και πάλι στις ειδήσεις για καθυστέρηση στην κατεδάφιση των 18 κτισμάτων και για τη συζήτηση ώστε να δοθούν εύλογες αποζημιώσεις, το ερώτημα που τίθεται είναι μόνον ένα: Αν καταβληθούν αποζημιώσεις σε 18 ιδιοκτήτες δεν θα υπάρχει πλέον θέμα αφελληνισμού της Χειμάρρας;
♦ Ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις από τον Τύπο των Σκοπίων σχετικά με τους όρους που έθεσε η Αθήνα στη σκοπιανή κυβέρνηση, δηλαδή την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μέγας Αλεξάνδρος», την απομάκρυνση των αγαλμάτων του έφιππου πολεμιστή και του Φιλίππου και την απαγόρευση της χρήσης της σημαίας με τον Ήλιο της Βεργίνας και τη μη συμμετοχή σκοπιανών διπλωματών και κρατικών υπαλλήλων σε εκδηλώσεις -και στο εξωτερικό- που έχουν αλυτρωτικό περιεχόμενο.
♦ Θετικά είναι όλα αυτά, αλλά δεν έχουμε αντιληφθεί ποιο είναι το αντάλλαγμα που θα δοθεί στη σκοπιανή πλευρά. Και τελικά θα πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι αυτά είναι μεν σημαντικές αλλά κυρίως συμβολικές κινήσεις…
♦ Άργησαν να αντιδράσουν οι Τούρκοι και η ευκαιρία τους δόθηκε με αφορμή τους υποχρεωτικούς ελέγχους που έκαναν οι ελληνικές αρχές στα πλοιάρια που πηγαινοφέρνουν τουρίστες από και προς τα ελληνικά νησιά από τις απέναντι τουρκικές ακτές. Έτσι ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία απαγορεύει στα τουρκικά πλοία να έρχο­νται στα νησιά…
♦ Τελικά επισκέφθηκε την Αθήνα ο αρμόδιος τούρκος υπουργός, ο οποίος είχε επαφές και φαίνεται ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των τούρκων πλοιοκτητών και έτσι θα αρθεί η απαγόρευση. Αλλά μη νομίζετε ότι είναι ευτυχείς με την αύξηση της τουριστικής ροής προς τα νησιά.
♦ Όπως παραδέχθηκαν τούρκοι αξιωματούχοι από τα επιμελητήρια της Σμύρνης, τη στιγμή που η Τουρκία κάνει τεράστια προσπάθεια για την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας της, ενάμισι εκατομμύριο Τούρκοι περνάνε στα ελληνικά νησιά και αφήνουν έναν πολύ μεγάλο τζίρο εκτός Τουρκίας, καθώς, όπως έχουν υπολογίσει οι αρμόδιοι, οι τούρκοι τουρίστες ξοδεύουν στα νησιά τετραπλάσια ποσά από όσα ξοδεύουν στις διακοπές τους στην Τουρκία…


Σχολιάστε εδώ