Η πλειοψηφία έχει ως… ιερό και όσιο τη φανέλα της ομάδας που υποστηρίζει

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Κάποιοι έδειξαν ότι έπεσαν από τα σύννεφα με τα καφριλίκια στο «Καραϊσκάκης» από το ατελείωτο ξύλο που έφαγε ένας δυστυχής, που είχε την ανόητη ιδέα να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟ και να πάει στο… άντρο του Ολυμπιακού, έστω και σ’ έναν αγώνα της Εθνικής. Για ποιον λόγο; Η Εθνική σε όλα τα αθλήματα έχει λίγους πιστούς και πολλούς εποχικούς φίλους. Και μέσα σε αυτούς… μπαχαλάκηδες, οπαδοί ομάδων, για τους οποίους δεν υπάρχει Εθνική παρά μόνο μία ομάδα που χρησιμοποιεί κάποιους από τους παίκτες των συλλόγων. Και στηρίζουν μόνο τους αρεστούς, ανάλογα από την προέλευσή τους.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των γηπέδων του πλανήτη σε ματς Εθνικών ομάδων σπάνια θα δει κάποιος φιλάθλους με φανέλα των ομάδων τους. Αυτό είναι βασικά ελληνικό φαινόμενο και κάποιων άλλων λίγων. Δεν είναι μόνο το πρόσφατο σοβαρό επεισόδιο. «Καραϊσκάκης», Τούμπα, Ν. Φιλαδέλφεια, Λεωφόρος, πάντα είχαν οπαδικό χρώμα και σε αγώνες που έδινε εκεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Το 1997, πριν το ματς Ελλάδας – Κροατίας στο Καυταντζόγλειο, κάποιοι με κασκόλ του ΠΑΟΚ στη σέντρα του γηπέδου προσκυνούσαν την κροατική σημαία για να υποδηλώσουν την… απέχθειά τους στην Εθνική ομάδα του «αθηναϊκού κατεστημένου». Και είχε προηγηθεί το «ντου» οπαδών του Άρη στο ξενοδοχείο της Εθνικής μας, παραμονή του αγώνα, με κραυγές του στυλ «φύγετε από εδώ», επειδή η ομάδα τους είχε μηδενιστεί στο ματς με τον Αθηναϊκό και κινδύνευε να πέσει στη Β’ Εθνική. Το ξύλο που έφαγε ο οπαδός του Παναθηναϊκού στη θύρα 8 του «Καραϊσκάκης» στο ματς με το Γιβραλτάρ ήταν η απόδειξη της νοοτροπίας των οπαδών όταν βλέπουν… εχθρικό χρώμα. Το ίδιο θα έκαναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αν, για παράδειγμα, ένας… τρελός με φανέλα του Ολυμπιακού έκοβε βόλτες στη θύρα 13. Και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ.

Ποια Εθνική ποδοσφαίρου και πράσινα άλογα; Η μειοψηφία ασχολείται πραγματικά μαζί της. Η πλειοψηφία έχει ως… ιερό και όσιο τη φανέλα της ομάδας της και θέλει να το δείξει με κάθε ευκαιρία. Μία ακόμα απόδειξη γι’ αυτό η αποθέωση που γνώρισε το πρώτο μπουμπούκι που συνελήφθη για το ξύλο κατά την προσέλευσή του στην Εισαγγελία Πειραιά…


Σχολιάστε εδώ