Εκπρόσωπος Τύπου μερικής απασχόλησης!

Εκπρόσωπος Τύπου μερικής απασχόλησης!

Ορίστηκε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη από τον Μητσοτάκη στον ανασχηματισμό που έκανε στο γραφείο Τύπου της ΝΔ

 

Στην τελική ευθεία για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ έχασε ο Βασίλης Κικίλιας, παρότι είχαν παρέμβει όλες οι μεγάλες δυνάμεις, διά των εδώ πρεσβειών τους. Και ως αντάλλαγμα πήρε τη θέση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, που μέχρι τώρα την είχε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα –τουλάχιστον φανερά– την απόφαση του Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του κόμματος έβαλε εκπρόσωπο Τύπου την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, για την οποία μίλησαν στον Κυριάκο πάρα πολλοί επώνυμοι παράγοντες από διάφορους χώρους, ακόμη και πρώην αρχηγός της ΝΔ.

Το πρώτο πικρόχολο αλλά απόλυτα σωστό σχόλιο ήταν ότι η Μαρία Σπυράκη… προσλαμβάνεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, δεδομένου ότι ως ευρωβουλευτής τις μισές ημέρες της εβδομάδας θα είναι στο Στρασβούργο ή στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ αλλά και βουλευτές διερωτήθηκαν ποιος θα κάνει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τις μέρες που θα λείπει αν προκύπτουν κρίσιμα θέματα. Οι αναπληρωτές της; Επομένως, και με τη βούλα έχουν δίκιο αυτοί που χαρακτήρισαν την… πρόσληψη μερικής απασχόλησης. Κάποιοι άλλοι διερωτήθηκαν αν θα μπει θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο για τις μέρες που θα λείπει, ακόμη και περικοπής του «μισθού» που παίρνει ως ευρωβουλευτής.

Να σημειώσω ότι την απόφαση αυτή του Μητσοτάκη η εφημερίδα «Δημοκρατία» τη σχολίασε στην πρώτη σελίδα της ως εξής: «Η Σπυράκη, το φερέφωνο του ΠΑΣΟΚ (και του Mega), γίνεται η επίσημη ‘‘φωνή’’ της ‘‘γαλάζιας’’ παράταξης». Αναπληρωτές της κ. Σπυράκη ορίσθηκαν οι Σοφία Ζαχαράκη, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Νίκος Ρωμανός και Σπύρος Σταυρίδης. Διευθυντής του γραφείου Τύπου ανέλαβε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, παραμένει δε αναπληρώτρια διευθύντρια η Κύρα Κάπη, ενώ αναπληρωτής διευθυντής γραφείου Τύπου για θέματα Περιφερειακού Τύπου τοποθετήθηκε ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Εξάλλου, ο μέχρι τώρα διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης αναλαμβάνει σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ