Και έπεται συνέχεια…

Η καθαίρεση από τη θέση του τομεάρχη Άμυνας ίσως ήταν η αρχή της αποκαθήλωσης του Άδ. Γεωργιάδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δεχτεί εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να προχωρήσει, εν ευθέτω χρόνω, στην κατάργηση του θεσμού των αντιπροέδρων. Πότε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Ενδεχομένως μετά το Συνέδριο Αρχών του Δεκεμβρίου, οπότε και ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο σώμα των τομεαρχών, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα συνοδευτούν από δομικές ανακατατάξεις. Μετά το συνέδριο θα τελειώσει ουσιαστικά η δουλειά του έτερου αντιπροέδρου Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν θα έφερνε καμιά αντίρρηση στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Με τον τρόπο αυτό ο τελευταίος θα «κοντύνει» κι άλλο τον κ. Γεωργιάδη. Δεν γνωρίζω αν και πότε θα υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά, το βέβαιο είναι ότι συζητούνται σοβαρά στο επιτελείο του αρχηγού της ΝΔ. Και δεν είναι η πρώτη φορά…

Αυτάδελφοι

«Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί». Το… μήνυμα αυτό εκπέμπουν προς την Πειραιώς καραμανλικά και άλλα κεντρογενή στελέχη της ΝΔ, που τα τελευταία 24ωρα δέχονται κύματα φιλίας από τα κεντρικά. Για την ακρίβεια, μετά την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να «κοντύνει» πολιτικά τον Άδ. Γεωργιάδη. Αποδίδουν δε τις… εκδηλώσεις φιλίας στις ανησυχίες που δικαιολογημένα υπάρχουν στον προεδρικό περίγυρο σχετικά με το πώς θα αντιδράσει υπόγεια ο κ. Γεωργιάδης, αλλά κυρίως ο μέντοράς του Αντ. Σαμαράς και οι περί αυτόν. Ξέρουν καλά ότι από δω και πέρα δεν πρόκειται να καθίσουν ήσυχοι, κάθε άλλο. Αναπόφευκτα ο κ. Μητσοτάκης θα αναζητήσει στήριγμα στην άλλη πλευρά, που δύσκολα θα του το προσφέρει. Κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες κορυφαία στελέχη τον προειδοποιούσαν να μη «φουσκώνει» τον Άδ. Γεωργιάδη γιατί «θα το βρει μπροστά του». Αλλά εκείνος κώφευε. Τα ίδια στελέχη του λένε τώρα… «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».

Κοντά στον αδελφό…

Ανήσυχη, όσο ποτέ άλλοτε, με την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά τις πρόσφατες εξελίξεις εμφανίζεται η Ντ. Μπακογιάννη. Αυτό που τη φοβίζει περισσότερο είναι η κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο στρατόπεδο Σαμαρά, κινητικότητα που κατά την άποψή της θα ενταθεί μετά την υποβάθμιση του Άδ. Γεωργιάδη. Ενδεικτικό της ανησυχίας της είναι και το γεγονός ότι προσπαθεί να κινητοποιήσει γαλάζια στελέχη, που είχαν αποστασιοποιηθεί, με σκοπό να βάλουν πλάτη στον Κυριάκο. Είναι πάγια η θεωρία της Ντόρας ότι αν του δοθεί η ευκαιρία ο Αντ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει και να ανατρέψει τον αδελφό της. Αυτήν τη φορά όχι ο ίδιος, αλλά βάζοντας μπροστά άλλο στέλεχος, πιθανότατα τον Άδ. Γεωργιάδη.


Σχολιάστε εδώ