Έτσι ληστεύει  το υπουργείο Οικονομικών  τον δανειολήπτη

Έτσι ληστεύει το υπουργείο Οικονομικών τον δανειολήπτη

Ως θύμα για καταλήστευση αντιμετωπίζει τον δανειολήπτη το υπουργείο Οικονομικών, καθώς με το σκεπτικό πώς θα του πάρει περισσότερα λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν πρόκειται να του βγάλει το σπίτι σε πλειστηριασμό για χρέη στο Δημόσιο, η τιμή εκκίνησης είναι η εμπορική αξία, ενώ όταν είναι να του επιβάλει φόρους, μετράει η αντικειμενική αξία, που είναι πολύ μεγαλύτερη από την εμπορική, για να του πάρει περισσότερα. Αυτό κάνει, π.χ., με τον ΕΝΦΙΑ.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, απα­ντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, παραδέχθηκε ότι ακολουθείται αυτή η μεθόδευση. Είπε συγκεκριμένα ότι το Ελληνικό Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα αυτού θα συνεχίσουν να διενεργούν τους πλειστηριασμούς ακινήτων με τιμή εκκίνησης τις χαμηλές εμπορικές αξίες.

Σχολιάζοντας την απάντηση της υφυπουργού, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε: «Ενώ για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ το Ελληνικό Δημόσιο εκτιμά τα εν λόγω ακίνητα με τις αυξημένες αντικειμενικές αξίες, αρνείται να πράξει το ίδιο για τις περιπτώσεις πλειστηριασμών, συνεχίζοντας την κοροϊδία των πολιτών. Δεν ξεκαθαρίζεται δε από την κ. Παπανάτσιου ποιο θα είναι το αρμόδιο όργανο προσδιορισμού των εμπορικών αξιών». Και πρόσθεσε: «Μετά και την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών είναι περισσότερο από ποτέ ορατός ο κίνδυνος να ‘‘βγουν στο σφυρί’’ ακίνητα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, παρατείνοντας τον ‘‘Γολγοθά’’ που υποβάλλει η κυβέρνηση Συριζο-ΑΝΕΛ τους έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων».


Σχολιάστε εδώ