Ρήγμα στις σχέσεις Εκκλησίας – Καμμένου

Ρήγμα στις σχέσεις Εκκλησίας – Καμμένου

– Η μεγαλύτερη κρίση στους ΑΝΕΛ από την ίδρυσή τους

Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δύο χρόνων, ενδεχομένως και από την ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκεται ο Π. Καμμένος με αφορμή το μείζον, όπως εξελίσσεται, ζήτημα της αλλαγής που προωθεί η κυβέρνηση.

Κι αν στις περιπτώσεις με το «Noor 1» και το ταξίδι στο Λονδίνο βγήκε αλώβητος, ή έστω με κάποιες αμυχές, αυτήν τη φορά η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι συνέπειες απρόβλεπτες, καθώς η απόφασή του να υπερψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή φύλου τον φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση με την Εκκλησία, το Άγιο Όρος και τα εκατομμύρια των ορθόδοξων Ελλήνων. Κι αυτό ανεξάρτητα από το αν και ποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν ή όχι τη ρύθμιση.

Η εποχή που… δακρυσμένος ο Π. Καμμένος έδινε μάχη στα «μαρμαρένια αλώνια» για τα «ιερά και τα όσια» της Ορθοδοξίας και ο Αρχιεπίσκοπος τον ευχαριστούσε δημόσια για τη στήριξη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα μηνύματα που φθάνουν στο γραφείο του τελευταίου από εκκλησιαστικούς παράγοντες ή και απλούς πιστούς κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι για τις προοπτικές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ανάλογα μηνύματα φθάνουν και στα γραφεία των βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζονται διχασμένοι και προβληματισμένοι ως προς την τελική στάση τους στη Βουλή. Και ταυτόχρονα ανήσυχοι για τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τους ίδιους και κατ’ επέκταση το κόμμα σε περίπτωση που υπερψηφίσουν τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ιδίως δε όσοι εκλέγονται στην περιφέρεια και εκ των πραγμάτων διατηρούν πιο στενές σχέσεις με την Εκκλησία, οπότε και γνωρίζουν επακριβώς το κλίμα που τείνει να διαμορφωθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος είναι προβληματισμένος με τις αντιδράσεις της Εκκλησίας και τις πιθανές επιπτώσεις για τον ίδιο και το κόμμα του κι ότι κάτω από άλλες συνθήκες δεν επρόκειτο να στηρίξει μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία αντικειμενικά βρίσκεται σε απόσταση από τις δικές του αρχές και τη φιλοσοφία ζωής του. Ωστόσο είναι δεσμευμένος έναντι του πρωθυπουργού να στηρίξει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ευελπιστεί πάντως ότι από τη στιγμή που θα το ψηφίσουν και κόμματα της αντιπολίτευσης θα υπάρξει διασπορά της οργής των πολιτών. Από τους βουλευτές, μέχρι στιγμής, ο μόνος που έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει είναι ο Κ. Κατσίκης, ο οποίος επιμένει ότι θα υπάρξουν και άλλοι που θα τον ακολουθήσουν. Ουδείς ωστόσο έχει εκδηλώσει δημόσια αντίστοιχη πρόθεση, μένει να φανεί στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ